Хто в Луцьку безкоштовно їздитиме в маршрутках

Хто в Луцьку безкоштовно їздитиме в маршрутках
Виконавчий комітет Луцької міської ради затвердив перелік громадян, яким у 2014 році буде безкоштовно надаватися перевезення у автобусах на міських маршрутах.

Перелік виконком затвердив під час засідання 18 грудня.

Зокрема, мова йде про інвалідів війни (з одним супроводжуючим інваліда першої групи), учасники бойових дій, особи, на яких поширюється статус члена сім’ї загиблого, діти-інваліди до 18 років (з одним супроводжуючим) та інваліди з дитинства першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи), інваліди по зору та інваліди з ураженням опорно-рухового апарату першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи).

Також до переліку потрапили постраждалі від аварії на ЧАЕС першої категорії та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС другої категорії, ветерани ОУН-УПА, особи, визнані жертвами нацистських переслідувань, громадяни, яким за рішенням виконавчого комітету видано посвідчення на право безоплатного проїзду у міських автобусах, почесні громадяни Луцька.

Окрім цього в бюджеті міста планують передбачити кошти для компенсації за перевезення пільгової категорії «дітей війни» перевізниками, які обслуговують міські автобусні маршрути №9, 18, 26, 27 та 47.

Натомість представники «дітей війни» обурюються, що законом передбачена пільга, а виконком керується вибірковістю.

«За що ви мене катуєте? Я до лікарні не можу доїхати до ваші місцеві закони», - повідомив один з «дітей війни».

На це заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що виконком пільг не відміняє, якщо є компенсація.

Він додав, що аби надати всім пільговикам безкоштовний проїзд сесія міської ради повинна виділити кошти для пільговиків.

«На жаль, у нас так сформований бюджет, що більше ми відшкодувати не можемо», - додав заступник.

Віце-мер Святослав Кравчук зазначив, що нині є можливість доїхати тролейбусом по Луцьку. Для тих, хто такої можливості немає, може подати заяву у спеціальну комісію і отримати право на безкоштовний проїзд у маршрутках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хто в Луцьку безкоштовно їздитиме в маршрутках
18 грудень, 2013, 11:52