З голови луцької «Батьківщини» «зняли» домашній арешт

З голови луцької «Батьківщини» «зняли» домашній арешт
Апеляційний суд Волинської області прийняв рішення про пом’якшення міри запобіжного заходу щодо активіста луцького Євромайдану Сергій Григоренка.

Щодо Сергія Григоренка застосували лише особисте зобов’язання, – розповів адвокат очільника луцького осередку ВО «Батьківщина» Вадим Матвіїв у середу, 18 грудня.

Нагадаємо, 13 грудня депутатові міської ради Сергію Григоренку Луцький міськрайонний суд дав два місяці домашнього арешту, заборонивши лишати житло з 21:00 до 7:00. Також йому заборонили брати участь у масових заходах.

За словами юриста, апеляційний суд обрав найлегшу міру запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

«Воно охоплює в себе два моменти: явка на вимогу органу досудового слідства і суду та повідомлення про зміну адреси прожвання і місця роботи, якщо такі будуть. Фактично, це ті обов’язки, які й так покладені на Сергія Григоренка нормами кримінально-процесуального кодексу», – пояснив Вадим Матвіїв.

Сергій Григоренко розцінює ухвалу апеляційного суду як позитивний крок.

«Сказати, що я повністю задоволений, не можна. Тому що ми із захисником просили про повне скасування міри запобіжного заходу. Але, звичайно, на тлі рішення суду першої інстанції, яке є, на мою думку, упередженим і репресивним, рішення апеляційного суду, є прогресивним. І демонструє те, що суд прийняв до уваги наші докази про мій соціальний статус, про моє неухиляння від слідства», – зазначив він.


«Я вважаю, що це позитивний крок, який дає мені можливість нормально працювати і здійснювати свої громадянські права і обов’язки», – підсумував Григоренко.

Так, міра запобіжного заходу буде діяти до 9 лютого 2014 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хіба це був арешт??? З 21.00 до 07.00 ранку всі нормальні люди вдома сидять.
Відповісти
А що, вдома надоїло?
Відповісти
а в сауну з"їздити
Відповісти
Вибачте - пробачте забув=) Напевне про проблеми жителів міста там думає.
Відповісти
Скільки небайдужих в коментарях з’явилося. Вважаю, що суд прийняв правильне рішення, був неупередженим. Звичайно, що ніяких реальних доказів вини Григоренка нема, тому цирк зі слідством продовжуватиметься, бо така вже в нас країна, але будемо вірити в краще і що справедливість таки переможе, а в судах будуть доводити свою невинність справжні злочинці, а не політично переслідувані люди.
Відповісти
Петре скажіть, що пан Григоренко конкретно зробив для міста. За що його любити? Можливо за те, що покрасувався на майдані, за те, що безневинних людей не впускав на роботу доречі серед яких були і інваліди. Викликали в міліцію і вже кричать, що політично переслідувані. Можливо терміну політично переслідуваних ви не знаєте і хто називається переслідуваними? Візьміть почитайте історію різні періоди та й зрозумійте, що політично переслідувані це точно не Григоренко. Це піар просто називається з мухи зробити слона.
Відповісти
Пане, Сергію, а коли б ви потрапили в таку ситуацію і за два слова вас притягали до кримінальної відповідальності, якби ви тоді реагували? при чім тут, що хто зробив для міста, питання ж зараз в іншому, за політичні переконання людей на рівному місці судять, призначають запобіжні заходи, тим більше, що пан Григоренко не був всередині приміщення, а тому не міг фізично блокувати роботу облради, а те, що людей не впускала міліція, а потім "потерпілих" примусили написати заяву, бо звільнять, про це ж ніхто не каже, так? А піар роблять самі правоохоронні органи, коли влаштовують подібні судилища, тим більше, що ця практика діє по всій Україні і це не нормально. Давайте будемо залишатися людьми і по-людськи оцінювати те, що робиться, бо подібне може статися з кожним. Хай краще прокуратура та міліція займається і розкриває справи справжніх злочинців, а не кидають кращих слідчих лише тому, що прийшла вказівка зверху і треба вислужитися, тому звинувачують активістів у дурницях. Сергію, вникніть у суть справи, а тоді пишіть подібні коментарі.
Відповісти
НІЧЬОГЕНЬКІ СОБІ ДУРНИЦІ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=kosgmPzs0_Y&list=HL1387359860
Відповісти
Політично компресований! Отак то.
Відповісти
«Я вважаю, що це позитивний крок, який дає мені можливість нормально працювати і здійснювати свої громадянські права і обов’язки»..............
ТО ВІН ЇХ ЗДІЙСНЮЄ З 21.00 до 07.00 ??!!! )))
Відповісти
цікаво, а куди бігли б і щоб робили активісти якби на їх очах рвали портрети Бандери і малювали на них статеві органи? я не за Партію... просто цікаво
Відповісти
до памятника Бандери...шоб викликати його дух і спитати як жити далі....
Відповісти
з деяких коментарів складається враження - сам питаю і сам собі відповідаю, смішно читати, шкода, що стільки бруду виливається на поверхню, але це ж все повернеться бумерангом з двічі сильнішою силою, пам’ятайте про це і менше виливайте жовчі, навіть якщо вам заплатили, будьте людянішими і добрішими
Відповісти
Зря зняли той арешт! Хай би посидів дома - подумав!
Відповісти
Останні новини
З голови луцької «Батьківщини» «зняли» домашній арешт
18 грудень, 2013, 13:31