Попри заборону в Луцьку досі продають алкоголь біля шкіл

Попри заборону в Луцьку досі продають алкоголь біля шкіл
Поблизу луцької школи-гімназії №4 продають алкогольні напої, не зважаючи на приписи, які це забороняють.

Про це розповів начальник розвитку підприємництва та реклами Луцької міськради Олександр Козлюк під час засідання постійній комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, – пише «Волинська правда».

Як доповів Козлюк, протягом цього року постійно здійснювалися перевірки і виїзні рейди щодо дотримання рішення міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв в стометровій зоні від навчальних закладів. Протягом місяця робочі групи здійснюють по 3-4 рейди.

Під час перевірок виявили адмінпорушення, щодо яких склали 23 протоколи. Підприємців притягнули до відповідальності і оштрафували.

Зі слів Козлюка, є бізнесмени, які судяться через це з міськрадою. Але всі суди муніципалітет поки що виграє.

Щодо продажу алкоголю у межах стометрової зони ситуація наразі змінилися. Але є об’єкти біля школи-гімназії №4, – зокрема два підприємці – які не дотримуються цього припису.

«В них є ліцензія на продаж тютюнових і алкогольних виробів. Департамент ліцензування нам відповідає, що даної норми в законі не визнано. Наразі ми з ними боремося, вони захищають свої права в суді», – розповів Олександр Козлюк.

Варто зауважити, що штраф за продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім становить 6,8 тисячі гривень, продаж після 22 години – 800 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Штрафуй - не штрафуй - нічого не змінить. Це менталітет такий.
Відповісти
Ну то нехай сидять і соплять у дві дірки, а не у Європу прагнуть! Там такі рагулі нікому не потрібні!!! Самі закони приймають, а дотримання не контролюється і міри не вживаються, то про що можна говорити...?!
Відповісти
А коли вже прикриють точку з тютюном і алкоголем біля 21 гімназії? Чи може спм пан Ковальчук і його педагоги там заправляються?
Відповісти
Тільки словами зі сцен Майданів розкидаються, а як виконувати норми, розпорядження, які приймаються - то ніхто не збирається?! Та в якій вам Євросоюз? Це тільки гасла для політиків, а люди - забите, не культурне село!:)
Відповісти
Останні новини
Попри заборону в Луцьку досі продають алкоголь біля шкіл
18 грудень, 2013, 15:28