Луцькрада - правоохоронцям: розкривайте злочини, а не виконуйте політичне замовлення

Луцькрада - правоохоронцям: розкривайте злочини, а не виконуйте політичне замовлення
Депутати Луцької міської ради закликали прокуратуру та міліцію займатися розкриттям злочинів, захищати права і свободи громадян, а не тиснути на громадських активістів і політиків.

За відповідне звернення до начальника управління МВС у Волинській області Олександра Терещука та прокурора області Андрія Параки проголосувала сесія міської ради 18 грудня.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт розкритикував дії волинських правоохоронців та прокуратури.

Наприклад, згадуючи обвинувачення щодо громадської активісти Майї Москвич, він запитав у прокуратури, де можна на портретах Віктора Януковича робити дірки, аби повісити його на ялинку, щоб дірки не нагадувати прокуратурі петлю?

Він закликав правоохоронців подивитися на події "іншими очима" і не ставати "сліпою зброєю недалекої влади".

У зверненні Луцької міської ради йдеться:

"Замість діалогу з громадськістю, об’єктивного розслідування та притягнення до відповідальності винних у київських подіях 30-го листопада влада розпочала безпрецедентний тиск на громадських активістів і політиків. Були заарештовані та безпідставно обвинувачені учасники протестів, що не лише не вчиняли жодних злочинів, а навпаки – стали жертвами спровокованих провладними кримінальними угрупуваннями сутичок.

На жаль, правоохоронні органи Волинської області долучилися до абсурдного сценарію угамування мирних протестів шляхом переслідування та безпідставних звинувачень лідерів місцевих громадських акцій. Виконуючи політичне замовлення авторитарного режиму, що втрачає свою легітимність, волинська міліція та прокуратура висувають надумані підозри про злочин депутату Волинської обласної ради Ігореві Гузю, та нашим колегам, депутатам Луцької міської ради Сергію Григоренку та Богдану Шибі, громадським активістам Майї Москвич, Миколі Собуцькому і Володимиру Бондареві.

Ми переконані, що дії безпідставно обвинувачених не лише не мали щонайменших ознак злочинів, чи правопорушень, вони були проявом відповідальної громадянської позиції та патріотизму.
Відтак, ми вважаємо за доцільне негайне припинення всіх процесуальних процедур з боку прокуратури та міліції щодо перелічених політиків і громадських активістів та повернення посадовців правоохоронних структур до своїх безпосередніх обов’язків – боротьби зі злочинністю, захисту прав і свобод громадян».

Представник прокуратури Сергій Мазурок нагадав, що нині триває досудове розслідування. А також зазначив, що текст рішення може чинити тиск на слідство. Тим не менше депутати затвердили текст звернення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 28
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно! От спершу і перевірте скільки депутати роздерибанили Луцької землі?
Скільки грошей не надійшло до бюджету міста і через кого? Скільки депутатів і якої фракції це роблять?

Відповісти
дайош 37 рік.треба создати умови щоб не мішали премєру та прєзідєнту працювати.а то крадуть знизу а їх видають за винуватих.одумайтесь.батя він дітей не прєдаст.
Відповісти
Правильно!це роблять на користь прокурорів і себе!?коли вже наїдяться тої землі...?
Відповісти
Прокурору: тиск можна чинити на слідство, а політичну заказуху з ознаками маразму можна лише зневажати та ігнорувати разом з виконавцями!
Відповісти
Роздає всім наряди. А хто дасть наряд Раді?
Відповісти
Фантазії бракує щось не таке примітивне написати? Чи мало платять?
Відповісти
У ради бракує. На базарі не продавали...
Відповісти
на любого депутата,мандатного больше года есть статья, так что готовтесть.
Відповісти
У прокурора Сергія Мазурка - батько голова Локачинської РДА - член Партії Регіонів. Щось треба ще? А він завжди виконує політичні заказухи.
Відповісти
то попроси-може й тебе всиновить.....
Відповісти
проверте верхушку мафии которая у пенсионеров землю забирает и прдает через интернет по дурным ценам.потом бти и соцслужбы.
Відповісти
прокурори просто бояться, якщо врешті решт азаровоянуковича банда піде геть, то візмуться люди за прокурорів, і спитають кожного особисто, за яку зарплату вони будують замки і купляють лексуси
Відповісти
нє, прокурори бояться таких лікарів...
Відповісти
ТОШНИТЬ ЧИТАТИ ТАКЕ!! ВИ-НЕВДАХІ І БЕЗДАРІ!!!ВСТАНЬТЕ РАНО ВРАНЦІ І ПІДІТЬ ХОТЬ ШОСЬ ЗРОБІТЬ ДЛЯ ТОГО ШОБ ЗАРОБИТИ НА ЛЕКСУС!!!....ВАМ МИКОЛАЙ ПРИНЕСЕ ВЕЛИКУ ТОВСТУ ЗЕЛЕНУ ЖАБУ..........І БУДЕ ПРАВИЙ
Відповісти
ага, прокурор встає зранку і йде брати взяти))
Відповісти
от поліщуцька душа..а ти б і хотів брати..але тобі не дають...важко приймати чиюсь успішність!?
Відповісти
ти просто хворий на голову.
Відповісти
Так-Так, прокурори і начальники міліції зранку встрають і чесно заробляють на Лексуси. Зарплату певно їм втіхаря підняли, щоб вистачило на Лексус чи Мерс, бо ж несолідно їздити на жигулях )
Відповісти
Навіть якось читати дивно. Ну кожна злодійська морда закликає громадян щоденно працювати і намагається переконати усіх що на "Лексус" можна заробити чесною працею.
Ну куди ліпінські лікарі дивлятьсяч ?! Це ж явна ознака психічного захворювання.
Відповісти
дивимось, але то невиліковна хвороба;)
Відповісти
Практика показує що "таким людям" як ви не можна давати навіть мінімальної влади!Бо переступите навіть через хвору маленьку дитину!Оскільки прагнення до збагачення, при цьому нічього для цього не роблячи,проглядається у кожному слові!А засуджувати інших, то доля озлоблених на життя-із за своєї нереалізованності і не визнанності людей....се ля ві..
Відповісти
"Брав" дідусь і тато "брав".
Син "бере" і доця.
Ну а "Лексус" їм приніс
невідомий боцян.
Відповісти
да уж.....такою творчістю точно не заробиш.....
Відповісти
Мій сусід теж прокурор. Їздить п'яний за кермом регулярно.Не один раз його діти виходили і ставали перед машиною, щоб не наробив якої біди, бо сісти не сяде, але людину може забити на дорозі. Влітку одну тойоту розбив, бо врізався в дерево п'яний, а через місяць придбав нову з салону. Ось так і живуть наші служителі народу.
Відповісти
Прізвище героя???
Відповісти
ЗАКЛИК МАЙЇ МОСКВИЧ
https://www.youtube.com/watch?v=AqOEez4hfC8&feature=youtu.be
Відповісти
потім ріжем або вириваєм кусками.то вже так і далі буде..за таких оставин сядуть всі..або в кророник після славного труда на свєтле будущє окремих людей..стіпан харош дуркавати твої однодумці по інтернетах такі статті не читають..не ті сайти..йди десь на вокзалі в генделику подешевше присядь..і то отхватити можеш
Відповісти
Останні новини
Луцькрада - правоохоронцям: розкривайте злочини, а не виконуйте політичне замовлення
18 грудень, 2013, 19:01