На Волині замироточила ікона

На Волині замироточила ікона
У волинському селі Ветли замироточила бурштинова ікона Казанської Божої матері.

Цей факт підтверджує і місцевий благочинний УПЦ КП отець Юрій Устимчук, - пишуть Волинські Новини з посиланням на Сім'ю і дім.

Священик тривалий час спостерігав за образом Богородиці, і не сумнівається – це справді є виявом дива.

Як зізналась мешканка дому, де мироточить ікона, Ольга Дишко, власну родину вона не вважає віруючою, і досі не розуміє, чому саме їх Божа матір обрала, щоб показати таке диво.

«Чоловік лише на Пасху йде до храму, та й сама я не часто там буваю. Але в душі глибоко вірю в Бога. А батько у нас взагалі був комуністом-атеїстом. Мати, навпаки, дуже віруюча. Доки не було храму у нашому селі, вона їздила до сусідніх, долаючи десятки кілометрів шляху», - розповідає пані Ольга.

У перші дні родина не думала, що образ і справді мироточить. Між собою казали, що, можливо, це майстри так спеціально зробили. Коли поспостерігали за іконою протягом тижня, переконалися, слід від сльози таки справжній.

Дишки ніяк не могли пояснити причину такого явища, тому вирішили звернутися за порадою до місцевого священика. Він підтвердив, що ікона й справді мироточить.

«Краще нічого не робіть, і нікому не зізнавайтеся за цей випадок, бо почнуть до вас ходити люди, через що матимете багато клопоту», - порадив духівник.

Утім через деякий час господині почали снитися погані сни:

«То присниться, що тут у домі відбувається відправа, то дзвони дзвонять. Уранці відразу йшла до своєї невістки Ганни і переповідала побачене. Навіть удвох не могли пояснити, що мені Господь хоче сказати. Почала боятися тих снів», - продовжує жінка.

Сновидіння продовжувались дедалі частіше, тож пані Ольга, порадившись із рідними, вирішила знову звернутися до благочинного в Любешів. Його ця звістка зацікавила, й незабаром перед іконою відслужили службу. Потім образ забрали до храму Вознесіння христового, що в Любешові. Там святиня пробула близько двох місяців. За цей час сотні людей приходили до храму, аби на власні очі побачити це диво.

Зараз ікона знову у Ветлах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині замироточила ікона
19 грудень, 2013, 12:29