У Луцькому замку завершили ремонт музею

У Луцькому замку завершили ремонт музею
У Луцьку 20 грудня відкриють відремонтований Художній музей, який не працював рік і три місяці.

Художній музей у Луцьку розташований в замку, в колишньому будинку повітової канцелярії і шляхетських судів (пам’ятці містобудування і архітектури національного значення), збудованому 1789 року на руїнах княжого палацу, - пише Слово Волині.

На ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках культурної спадщини, будівельно-монтажні та внутрішні оздоблювальні роботи Шляхетського будинку виконували завершені. До речі, останні виконували фахівці ПАТ "Луцьксантехмонтаж № 536".

Загалом із державного бюджету на проведення ремонтно-реставраційних робіт виділили три мільйони 100 тисяч гривень.

"Ми отримали гарні стіни, нове планування залів, професійне освітлення, відповідний мікроклімат для зберігання картин, вишукані рами для них. Робочі місця для працівників, внутрішні зручності, нам провели воду. В таких умовах переповнює радість і є натхнення працювати", – розповіла завідувачка музею Зоя Навроцька.

З її слів, нині приміщення музею постало в оновленому вигляді: змінили план його внутрішнього простору, розширили площу для презентації творів мистецтва, вдосконалили технічне функціонування споруди, створили сучасне внутрішнє освітлення та надійну систему охорони. А найголовніше – перед глядачем розгорнуть розгорнуто давно очікувану експозицію Художнього музею, більшість творів якої відреставрували та оформили в нові рами.

До речі, започаткована у XVI столітті родиною магнатів Радзивілів й поповнена науковими співробітниками Волинського краєзнавчого музею впродовж ІІ половини XX – початку XXIст., колекція музею нині є однією із кращих та найцікавіших мистецьких збірок в Україні та регіоні.

Оновлену експозицію Художнього музею розмістили у шести залах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.