На Прикарпатті - політичні репресії через спалення портрету Януковича. ВІДЕО

На Прикарпатті - політичні репресії через спалення портрету Януковича. ВІДЕО
Після спалення портрету Януковича міліція Калуша вирішила викликати на допит чотирьох громадських активістів.

Громадські активісти переконані, що йдеться про політичне переслідування активістів майдану, - пишуть Вікна.

Олега Савку, Віктора Величковського та Володимира Кушлика викликають на допит як свідків у Калуський міськвідділ УМВС в Івано-Франківській області у кримінальному провадженні №120130901700001733.

Олег Савка пояснив, що портрет Януковича у Калуші було саме спалено, бо вже понівечений папір валявся на газоні та уникнути провокацій із цим можна було таким чином.

"Будучи на віче, я побачив, що на клумбі валяється вже потоптаний. Понівечений портрет Януковича. Я його одразу узяв, щоб хтось не зробив якоїсь провокації, яка би потім би була неправильно потрактована. Все-таки ми рухаємося до Європи, і є цивілізаційні рамки європейськості. Могли калушани, обурені, повторити подвиг "Femen", наприклад, із тим портретом. Тому я запропонував ті портрети, які викидаються, одразу ж палити", - каже Савка.

Натомість Володимир Кушлик у цей день, коли спалювали портрет, взагалі був відсутній у місті. Він їздив до Івано-Франківської духовної семінарії, де підписував заяву на звільнення від занять у зв’язку із недугою. Тому громадські активісти зробили висновок, що виклики на допит є ні чим іншим, як спробою залякати політично активних громадян.

Нагадаємо, ще 30 листопада після кривавого розгону київського Євромайдану Калуська міськрада рекомендувала не використовувати у кабінетах портрети Януковича.

Того ж дня у Калуші на віче було спалено скандальну світлину. Тож, на думку громадських активістів, переслідування громадських активістів Євромайдану почалося на Прикарпатті.

Небайдужі активісти заявляють про готовність пікетувати правоохоронні органи за переслідування громадських діячів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні майданівці, ми портрети Ющенка не палили та не топтали, а спокійно чекали наступних виборів Президента.
Відповісти
просто троль їх.регіонал такого б не писав.ющенко для них це премєрство віктора,богатирьова,ордени ківалову та іншим..можливість красти як крали при кучмі і для східного регіону з тимси самими дійовими особами..пар спустив..і система працювала дальше..пр при повній владі її більш централізувало та внесло подальші елементи повязані як з національним гнобленням так економічним..пох..ющенка з кречающим бєзпредєльщіком нинішнім зрівнюєш?а Вовку путіна докінь..красавца вашого..
Відповісти
Останні новини
На Прикарпатті - політичні репресії через спалення портрету Януковича. ВІДЕО
19 грудень, 2013, 15:27