Українські компанії масово відмовляються від корпоративів

Українські компанії масово відмовляються від корпоративів
У великих ресторанних мережах практично немає замовлень на новорічні свята, а більшість заброньованого – скасовано.

Компанії відмовляються від святкування через Майдан, ‒ пишуть Коментарі з посиланням на ЛІГУБізнесІнформ.

Видання, опитавши три великі ресторанні мережі – Mafia, !Fest і «Сім’я ресторанів Діми Борисова», встановило, що компанії масово відмовляються від новорічних корпоративів через події Євромайдану.

За інформацією рестораторів, зазвичай сезон корпоративів стартує у двадцятих числах грудня, і до початку місяця зазвичай місця вже зайняті. Але цього року корпоративні клієнти не поспішають замовляти приміщення.

За словами власника однойменної мережі ресторанів Дмитра Борисова, більшість компаній забронювали місця місяць тому, але тепер не підтверджують замовлення. У прес-службі Mafia також відзначили аналогічну тенденцію. «Приблизно третину замовлень на корпоративи вже скасовано, багато хто не вносить заставу – і, оскільки часу залишилося небагато, – можна припустити, що вони теж скасують свої свята», – сказали в прес-службі.

Співвласник львівської мережі !Fest («Криївка», «Мазох Кафе», «Гасова Лямпа», «Львівський шоколад» тощо) Андрій Худо розповідає, що вже на цих вихідних у його закладі мав бути корпоратив білоруської компанії, але його скасували. «Складно щось планувати – всі на Майдані», ‒ сказав він.

Відзначимо, що компанії вважають, що святкувати зараз недоречно. «Ми не хочемо влаштовувати бенкет під час чуми», – сказав маркетинг-директор Megogo.net Іван Шестаков. У IDS Borjomi (мінеральна вода «Моршинська», Borjomi та ін.) також вважають, що проводити корпоратив у таких умовах, в яких перебуває країна, було б неетично. «Ми скасували всі публічні заходи – Forbes club, презентації проектів. По-перше, влаштовувати щось в такий час як мінімум непристойно, по-друге, людям зараз не до закритих тусовок», – додала PR-директор UMH (журнали Forbes, «Кореспондент», Vogue та ін) Людмила Нестеренко.

Варто зазначити, що для ресторанів відсутність корпоративів спричиняє великі фінансові втрати, оскільки новорічні святкування, як правило, приносять закладам 20-30% усієї виручки за грудень. Але шляхів компенсації недоотриманого прибутку ресторатори поки не бачать. «А що ми можемо зробити? Хіба що працювати в іншій країні, де немає революції», – жартує Борисов.

А ось Худо зазначає, що частина компаній може перенести свої свята на Різдво, але тільки в тому разі, якщо політична напруженість до того часу спаде.

До того ж, уже зараз Майдан приносить довколишнім закладам зменшення прибутків, кажуть у прес-службі мережі Mafia, два ресторани якої знаходяться між Майданом Незалежності та Європейською площею. У цих закладів змінилася структура потоку відвідувачів – їхня кількість не впала, але середній чек значно зменшився. «Зараз люди не приходять до нас вечорами надовго, вечеряти – атмосфера не та. Натомість заходять з Майдану випити чаю», – пояснюють у прес-службі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українські компанії масово відмовляються від корпоративів
19 грудень, 2013, 15:41