У Волиньраді – шулерство, – опозиція

У Волиньраді – шулерство, – опозиція
Переформатування порядку денного позачергової сесії, де окрім питань опозиції з’явилися й проекти рішення від провладної групи депутатів, ні що інше, як шулерство, – вважають опозиціонери у Волиньраді.

Про це стало відомо під час 23-ої сесії Волиньради у п’ятницю, 20 грудня.

У сесійній залі обради знову виникли дискусії щодо порядку денного позачергової сесії. Так, депутат Олександр Пирожик нагадав, що на сесії, яку скликали голосами 29 депутатів, мало бути лише три питання від опозиції, зокрема, про відставку голови облради Володимира Войтовича і недовіру голові Волинської ОДА Борису Клімчуку. Утім, якимось чином між цими питаннями «вклинилися» проекти рішення від ПР.

«Якщо хтось інший хоче внести питання, то, будь-ласка, нехай вони будуть після тих, які були першочергово», – зазначив щодо цього депутат Ігор Гузь.

«Але що робить Войтович, він бере наперстками і ставить питання в порядку, якому хоче. Нам такого не потрібно. Ми тут бачимо шулерство», – додав депутат.

Із ним погодилися й інші: депутат Волиньради Богдан Дівнич і нардеп Анатолій Вітів.

«Це таке технологічне шулерство, яке кидають нам в очі. І це викликає якусь огиду», – зазначив Богдан Дівнич.

А Вітів додав, що Клічмук разом із Войтовичем просто бояться, що їх можуть відправити у відставку.

За словами ж Бориса Клімчука, питання, які пропонують розглянути на позачерговій сесії – уже не актуальні політично. «Поки дискусії йшли, політичні актуалії втрачені. Бо впливи наші на загально-національні процеси не такі великі, як декому з нас видається. Когось це розчаровує, але мені довіряє більше, як 60 % волинян», – додав він.

Окрім того, губернатор Волині зазначив, що всі прекрасно розуміють: більшість не підтримає звернення щодо осудження дій верхівки української влади, яке запропонувала опозиція. Також Клімчук зауважив, що другий варіант звернення (від провладних депутатів, – ред.), у якому, зокрема йдеться, що люди беруть участь у акціях протесту, бо «не розуміють усіх тонкощів переговорного процесу», зібрав 40 підписів, а не 29, як у опозиції.

«Для нас це моральне рішення, що виражає позицію більшості волинян», – додав очільник Волинської ОДА.

Утім, зауважив, що, судячи з настроїв депутатів, «назріває правильне рішення» щодо продовження роботи позачергової сесії.

У іншому випадку, мовляв, треба робити перерву і вирішувати питання з керівниками груп і фракції Волинської облради.

Також губернатор додав, що він переконаний: за відставку його і Войтовича не проголосують. «Так вже сталося, такими нас обрали, що робити, нічого не подієш», – зауважив він.

Олександр Пирожик зазначив, що опозиція все ж таки наполягає на тому, щоб облрада засудила те, що відбулося в Києві 30 листопада.

У відповідь Володимир Войтович і Борис Клімчук зауважили, що позицію уже висловили депутати в пресі. Мовляв, що ж зробиш, що не вийшло у сесійній залі.

Після тривалої і жвавої дискусії обранці громади не знайшли консенсусу і не спромоглися підтримати навіть порядок денний сесії: усіх не влаштовував порядок розгляду питань. «За» висловилися лише 28 депутатів.

Врешті, депутати вирішили оголосити перерву у роботі сесії на 10 хвилин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шулерство - це депутатство Вітіва!!!
Відповісти
З плакатами влаштували "шулєрство"? Во, дають дорослі дяді...
Відповісти
Шо тут ше скажеш, якшо з медінститутів випускали - медиків, то Клімчук і Войтович - випускники педінститутів, а від так самі розуєте хто!!! Не буду писати це слово, бо цензори з Волиньпосту і так часто стали банити мої коментарі.
Відповісти
Та і не дивно що банять, бо ти "Йован"!:)
Відповісти
Лікуватись підеш? Він також медик...
Відповісти