Так ми будемо засідати до безкінечності, – голова Волиньради

Так ми будемо засідати до безкінечності, – голова Волиньради
Позачергову сесію депутати лишили незавершеною, навіть не затвердивши порядок денний.

«Перипетії» між опозицією та провладними депутатами тривали у сесійній залі Волиньради у п’ятницю, 20 грудня.

Після перерви, яка тривала дещо довше, у сесійній залі зареєструвалися 43 депутати. Утім, ніяких нових пропозицій від депутатів щодо продовження роботи сесії не з’явилося.

«Так ми будемо засідати до безконечності», – прокоментував голова Волинської облради Володимир Войтович.

Тож, він запропонував головам кожної фракції і депутатської групи висловити свою позицію щодо того, як завершити позачергову сесію.

Голова фракції «Наша Україна» Сергій Слабенко зазначив, що закривати сесію, як вимагають деякі депутати, – не правильно.

«В нас немає позиції фракції ПР, як вони бачать. Не зрозуміло, яка їхня пропозиція, які питання треба розглянути, а які ні. Бо ті, що ми вносимо, не набирають достатньої кількості голосів. Саме з їхньої вини не відбувається прийняття порядку денного», – висловився Слабенко.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук зазначив, що жоден депутат нічого нікому не винен. «Депутати поступають в той спосіб, як поступають, голосують чи ні. Найгірше слово для демократії – повинен. Для депутата це дуже погане слово», – зазначив губернатор Волині.

«Не повинні. Кожен голосує по своїй совісті і кожен особисто має мотивацію», – додав він.

Голова фракції ПР Олександр Башкаленко зазначив, що позиція Партії регіонів – незмінна: питання опозиції щодо висловлення ставлення облради до суспільно-політичної ситуації в Україні і два питання від ПР. Мовляв, за наявність у порядку денному питань про відставку Войтовича і недовіру Клімчуку – не проголосують.

Голова фракції ВО «Свобода» Олександр Пирожик наголосив на тому, що облрада повинна розглянути три питання, які і пропонувала опозиція: із відставкою Войтовича та недовірою Клімчуку.

«Ми не можемо до цих пір розглянути ці питання, бо під час цього – таємне голосування (про відставку, – ред.) має бути. І кожен з голів боїться, що в таємному голосуванні їм висловлять недовіру. Саме тому ми не можемо проголосувати», – переконаний Пирожик.

Депутат Лідія Томашевська зауважила: «Цю сесію треба закрити».

Натомість депутат Роман Карпюк додав, що із внесеними на розгляд питаннями від ВО «Свобода» батьківщинівці погоджуються. Утім, готові внести деякі зміни в звернення від опозиції, відредагувавши його.

Зрештою, оскільки нічого вирішити так і не вдалося голова облради Володимир Войтович оголосив в роботі сесії перерву. А на понеділок, 23 грудня, о 15:00 призначив засідання погоджувальної ради голів фракції і депутатських груп.

Зауважимо, що ще однієї причиною перерви в роботі сесії стала поява в раді працівників прокуратури, які спробували вручити повістку Ігорю Гузю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.