Gogol Bordello у гастрольному турі підтримує Євромайдан. ФОТО

Gogol Bordello у гастрольному турі підтримує Євромайдан. ФОТО
Соліст популярного гурту Gogol Bordello Євген Гудзь підтримав Євромайдан у своєму гастрольному турі, зробивши собі «єврогітару».

На офіційній сторінці Facebook розмістили фото Гудзя з прапором України на шиї та з гітарою, прикрашеною «новим слоганом» України: «Україна – не «окраина», а центровина!», ‒ пише ТСН.

Під знімком музиканти докладно пояснили англійською мовою, в чому полягає суть висловлювання, і чому воно актуальне. «Парадоксально, «Україна», з якої історично утворилась Росія, буквально означає «дальній кут, на задвірках». Це непорозуміння можливо виправиться зараз, коли українці стали в авангарді позитивної громадянської свідомості. Мабуть, немає жодної людини, яку б не вразила величезна мирна акція активістів Майдану та її делікатна організація!» ‒ написано на сторінці колективу.

Довідка

Євген Гудзь народився у Боярці, під Києвом. Після аварії на ЧАЕС був разом із сім’єю евакуйований у Західну Україну. Пізніше як біженець Гудзь побував в багатьох країнах Європи ‒ в Польщі, Угорщині, Австрії, Італії. 1989 року емігрував до США. У 1999 році заснував інтернаціональний панк-рок гурт Gogol Bordello, який був учасником численних міжнародних фестивалів в Європі й Америці.

Євген Гудзь зіграв одну із головних ролей (роль одесита-бовдура Алекса) у фільмі «Все освітлено». Gogol Bordello також співпрацював з Мадонною. Євген Гудзь та Сергій Рябцев виконали разом із нею шлягер «La Isla Bonita» у концерті «London Live Earth» 7 липня 2007 року на Вемблі. Гурт бере участь у фільмі, режисером якого є Мадонна, «Бруд і Мудрість» (Filth and Wisdom), що вийшов на екрани у лютому 2008 року.

У 2011 році Gogol Bordello взяли участь у створенні документального фільму про сучасний український футбол та фанатські рухи «Останній аргумент». Зокрема, вони записали власний варіант пісні Ігора Шамо «Києве мій», а пісня «Динамо Київ» (на музику Адріано Челентано) ввійшла в концертну програму групи, наприклад, її виконували під час виступу 29 червня 2011 в Москві, на сцені Зеленого театру в Парку Горького (за Вікіпедією)


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це за гурт такий? Вперше чую...
Відповісти
Просвещайся
Відповісти
Останні новини
Gogol Bordello у гастрольному турі підтримує Євромайдан. ФОТО
20 грудень, 2013, 14:28