Експеримент ДАІ: електронна черга за правами. ВІДЕО

Експеримент ДАІ: електронна черга за правами. ВІДЕО
У ДАІ кажуть, що від 20 грудня в Києві працюватиме електронна черга за водійськими правами.

Якщо її успішно протестують, то новацію запровадять по всій Україні, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Біля хитромудрих автоматів, які видають талончики і приймають оплату за права, чергують дівчата-консультанти. Адже якщо взяти талончик у потрібне віконце – це півбіди, то сплатити, скажімо, певну суму за отримання нових водійських прав, чи відновлення старих, нелегко.

Але скоро автомати працюватимуть без консультантів. І до кнопок на екрані доведеться пильно і довго придивлятися.



"Номер рахунку забитий у базі. Але людині найголовніше - правильно вибрати послугу, за яку він буде сплачувати. Бо є і права вперше, і обмін, і позбавлення. Це зовсім різні суми і різні послуги. Ось у людини - обмін, він міняє старі права на нові. Це одна сума", - пояснила оператор-консультант Анастасія Синюк.

За водійськими посвідченнями тепер треба ставати в електронну чергу За водійськими посвідченнями тепер треба ставати в електронну чергу Так, водій лише за 10 хвилин встигає подати документи у віконце.

"Я приїхав учора, дізнався, які треба папери. Зібрав, подав. Чекаю. Дуже зручно. Не треба чекати. Раніше були черги, люди стояли. Якщо вийшов, пропав десь – все", - не приховує задоволення від користування автоматами водій Андрій.

Щоправда, щоб забрати посвідчення, знадобиться новий талончик в інше віконце і, відповідно, нова черга. Загалом увесь процес займає трохи більше години. Для зручності можна навіть взяти талон на наступний день. А за тиждень-другий ДАІ обіцяє запис людини на прийом через інтернет.

"Не виходячи з дому, замовити час, коли їй зручно, відвідати центр з надання послуг ДАІ – в конкретний термін вона може прийти і отримати свою послугу", - описує заступник керівника управління ДАІ Києва Ігор Опанасенко. Але зараз на сайті київського управління навіть посилання на інтернет-послугу немає.

Як неможливо стати в електронну чергу на реєстрацію авто, отримання техпаспорта чи номерів. Утім, у разі вдалого тестування систему обіцяють запровадити в усіх відділах і по всій Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДАІ, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А електронні рішали будуть?
Відповісти
Одна електронна черга лля народу, одна для знайомих і знайомих знайомих, одна для рішал...
Коротше там хабарі брали, беруть і будуть брати, бо щоб потрапити туди на керівну посаду потрібен чемодан грошей. Побудована ветикальна схема корупції знизу вверх, зі своїми місячними планами на хабарі. Всі про це знають, але нічого не роблять бо грошиків вистачає, щоб осліпити будь-якого прокурора. Україна-держава хабарників.
Відповісти
Останні новини
Експеримент ДАІ: електронна черга за правами. ВІДЕО
21 грудень, 2013, 08:52