Помер волинський журналіст

Помер волинський журналіст
Помер журналіст Володимир Калитенко, який майже весь свій життєвий шлях поєднав з газетою "Волинь".

Його серце перестало битися 18 грудня, - пише Волинь-нова.

Володимир Калитенко - заслужений журналіст України, член Національної спілки журналістів.

Він народився в місті Артемівську, що на Донеччині, 3 лютого 1936 року в сім’ї військовослужбовця. Згодом переїхав на Волинь — батьківщину матері (тато загинув на фронті).

Після закінчення Львівського державного університету ім. І. Франка три роки працював у Таджикистані. У газету «Радянська Волинь» прийшов у 1971 році. Був літпрацівником, заступником відповідального секретаря, 35 років займав посаду відповідального секретаря, потім — знову заступником.

Друкувався у різних союзних, республіканських та обласних виданнях. Разом із колишнім партизаном Олександром Філюком видав повість «Клятва на вірність».

Брав участь у написанні книг «Волею народу», «Кроки крізь полум’я», «Дзвони пам’яті». Остання — це антологія спалених сіл України, підготовлена великим творчим колективом на чолі з Олесем Гончаром.

Читачі «Волині» знали його передусім як автора цілої серії судових нарисів. І мало хто здогадувався, що його серце відкрите поезії, що у хвилини, вільні від газетної праці, він пише вірші.

Свого часу вони друкувалися у колективному збірнику «Пісня і праця», зрідка — на сторінках газети. Принаймні, до свого 70–річчя, у лютому 2006 року, Володимир Ілліч запропонував до друку добірку своїх поезій. Рядок про те, що «смерті лиш любов не знає» — саме звідти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Помер вчора ще один колишній журналіст газети Волинь Леонід Лагановський. Нажаль редактор газети засранець навіть не згадав про це. Соромно...
Відповісти
Сумую з приводу смерті відомих волинських журналістів. Метри волинських часописів. Співчуваю сімям. А редактор "Волині нової" - засранець не тільки у тому, що не згадав. Він в усьому засранець.
Відповісти
редактор шо зас... ць то так, у шо перетворився аналітично-громадський часопис7 на мою думку, у бульварщину....
Відповісти
Сумно, що відходять у вічність такі колеги, Царство їм Небесне. А ще боляче від того, що журналістська організація області навіть нікому не повідомила про смерть Леоніда Лагановського. Колись у львівському "Високому Замку" журналіст Козловський їдко сміявся з того, що функції львівської журналістської організації звелись лише до похорів журналістів, а волинська навіть від цих функцій відмовилась: не знає і не повідомила про те, що пішов з життя журналіст, який знав кожну стежку на Волині.
Відповісти