Прокуратура хоче поговорити з волинськими опозиціонерами

Прокуратура хоче поговорити з волинськими опозиціонерами
Щонайменше семеро опозиційних депутатів Волинської обласної ради викликаються для допитів у прокуратуру.

Їхні прізвища фігуруватимуть у кримінальних провадженнях, відкритих у зв’язку з подіями на луцькому Євромайдані, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Серед тих, кого викликають на допити, – і троє депутатів-свободівців Волинської обласної ради: Олександр Пирожик, Святослав Боруцький (на фото) та Микола Собуцький.

Двом останнім слідчі прокуратури намагалися вручити повістки про виклик до прокуратури просто під час сесійного засідання ради 20 грудня. Причому – з очевидними порушеннями термінів повідомлення про подібні виклики.

Депутатів хотіли примусити з’явитися до прокуратури практично через кілька годин після отримання повісток, а не через три дні після їх вручення, як це передбачають чинні нормативно-правові акти.

Святослава Боруцького та Миколу Собуцького викликають до прокуратури у справі за колективною заявою опозиційних депутатів обласної ради на дії працівників міліції, які, як вбачається з цієї заяви, чинили перешкоди вільному доступу депутатів до приміщення обласної ради перед початком пленарного засідання сесії облради 4 грудня.

При цьому щонайменше троє депутатів облради – Михайло Корінчук, Валентина Блінова та Людмила Кирда – зазнали насилля з боку працівників міліції, про що вони заявили у своїх виступах на цьому пленарному засіданні.

«Прикметно, що слідчі прокуратури з’явилися в стінах Волинської обласної ради якраз після того, як опозиційні депутати завадили намірам провладної більшості на чолі з Партією регіонів та головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком «закрити» позачергову сесію, так і не розглянувши внесених опозицією питань щодо ситуації в державі після кривавого розгону Євромайдану в Києві, відставки Бориса Клімчука з посади голови облдержадміністрації та звільнення Володимира Войтовича з посади голови обласної ради», – прокоментував ситуацію голова фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Олександр Пирожик.

Вочевидь, такі дії слідчих прокуратури слід розцінювати як чергову спробу тиску на неугодних депутатів, які вкотре не покорилися владі. Але я впевнений: вони вже й не покоряться, бо точку неповернення пройдено! Влада, яка себе скомпрометувала, більше ніколи не матиме в цих депутатів ні авторитету, ні впливу на них, як би вона не тиснула і які би каральні санкції не застосовувала», – додав він.

Самого ж Олександра Пирожика викликають до обласної прокуратури, аби допитати у кримінальних провадженнях, відкритих проти шістьох луцьких «євромайданівців», які 2 грудня винесли з приміщення обласної ради перевернуті догори ногами портрети Януковича та пронесли їх центральним проспектом Волі, після чого провели на Театральному майдані мітинг із різким засудженням антинародних дій чинної влади.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПОЛІТИЧНІ РЕПРЕСІЇ ПРОТИ АКТИВІСТІВ ЄВРОМАЙДАНУ

За цими фактами органи прокуратури відкрили кримінальні провадження за статтями 295 («Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку»), 296 («Хуліганство») та 341 («Захоплення державних або громадських будівель чи споруд»).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На перший раз обійдемося попередженням.
Відповісти
Пирожик! Гагарін долітався..а ти можеш до....
Відповісти
всю банду на нари!!!
Відповісти
Сильні безкарністю! При появі прокурора - накладають у штани...
Відповісти
Одна гопота пише коментарі, босота. Яничари.
Відповісти
Ти теж можеш прийти і розповісти нам про яничар. Чекаємо.
Відповісти
Два кольори в очах... Лікуйся, дядьку!
Відповісти
Дядьки-прокурори, чи вартує ваша зарплата і майбутня пенсія майбутнього ваших дітей і вашої країни?
Я приблизно уявляю що це за гроші, але не варті вони совісті.
На цьому ресурсі за 12 грудня розміщена стаття "Скандал у відділі юстиції". На мою думку, найцікавіше місце у цій статті - розрахунковий листок пані державної чиновниці, де вказаний аванс 12 тисяч гривен. А тепер подумай
Відповісти
Соррі, а тепер подумайте, які зарплати і пенсії у цих дядьків-прокурорів і тьоток чиновниць. Та вони тут жовччю сходять і за менші копійки.
А про совість свою вони згадають, коли на Театральний майдан вийде тисяч 10.
Відповісти
а шо ти знаєш про совість...ти знаєш лише ВЕЛИКУ ЖАБУ...хоч такий аванс-іди працюй!!!
Відповісти
Ну да, уявляю скільки треба потрусити дупою чиновниці за 12 тисяч авансу
Відповісти
всех на нары!!!
Відповісти
і його опричники просто мстить, використовуючи свою нікчемне перебування при владі.опустився до рівня якогось лівійського, а ще про європу говорить.
Відповісти
Вот и вспомнили о фашистах! Всех расстрелять!) Боруцкому не давать пить перед расстрелом, Пирожика помыть... а Собуцкого.... этого растрелять без предварительных пыток!))
Відповісти
споконвічна тема і мрія комуняк-расстрєлять.
Відповісти
Якщо Боруцького тверезим зловлять, то допитають...
Відповісти
ти званні?унтер офіцір?
Відповісти
це регіончик
Відповісти
Про що я дуже шкодую, що не прийняли новий закон про прокуратуру. Це ж половину синьожупанного бидла можна було б звільнити...
Відповісти
прийде час і народ поговорить з прокурорами, ох і поговорить!
Відповісти
Батя, Мы стараемся !
Відповісти
а як народ хоче поговорити з прокуратурою, ну нічого, прийде і наш час!
Відповісти
Коли прийде твій час говорити з прокуратурою,ти! Обгадишся і почнеш скиглити.так шо лікуй собі мозок і одпрчивай
Відповісти
одпрчивай, баран, навчись спочатку писати!
В нас немає прокуратури, була, але вся вийшла!
Відповісти
Висновок один - Не портрети (вниз головою) потрібно виносити, а самого гаранта. Несже ті клоуни в погонах не розуміють, що якщо рвоне, то заміна форми на роби буде для них за щастя. І стаття буде звичайна - порушення КОНСТИТУЦІЇ.
Відповісти
Але що б не змінилося-твій удєл -лише писати коменти...
Відповісти
Останні новини
Прокуратура хоче поговорити з волинськими опозиціонерами
21 грудень, 2013, 17:00