Євромайдан перетворили в громадське об'єднання. ВІДЕО

Євромайдан перетворили в громадське об'єднання. ВІДЕО
Народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації Народне об’єднання «Майдан».

На голосування текст резолюції поставив Олександр Турчинов, виступаючи зі сцени, ‒ пише Українська правда.

До складу Ради народного об’єднання «Майдан» увійшли Арсен Аваков, Тарас Бойків, Олексій Гарань, Василь Гацько, Ігор Жданов, Андрій Іллєнко, Ірена Карпа, Сергій Квіт, В’ячеслав Кириленко, Ігор Коліушко, Віталій Кличко, Руслан Кошулинський, Іван Крулько, Руслана Лижичко, Ігор Луценко, Юрій Луценко, Марія Матіос, Андрій Мохник, Валерій Пацкан, Олег Осуховський, Сашко Положинський, Петро Порошенко, Віталій Портников, Сергій Рахманін, Єгор Соболєв, Сергій Соболєв, Олександр Сушко, Вікторія Сюмар, Борис Тарасюк, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Олег Тягнибок, Валерій Чалий, Віктор Чумак, Зорян Шкіряк, Єлизавета Щепетильникова, Арсеній Яценюк.

Співголовами ради новоствореного «Майдану» стали Сергій Квіт, Руслана Лижичко, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Список ради «Майдану» відкритий і буде збільшуватись, уточнив Турчинов.

«Наше завдання ‒ до «Майдану» має вступити більшість українців, і це реально. Тоді ми сформуємо нову Україну і нову українську владу», ‒ додав Турчинов.

«Ми були, є і надалі готові до тривалої боротьби, до того, що Майдан стоятиме і боротиметься рівно доти, доки Янукович не почує голос мільйонів. Майдан – це постійно діючий осередок спротиву…Це і є наша вільна Україна, територія, яка вже непідвладна Януковичу», ‒ зазначено у резолюції Майдану.

«Вся Україна має стати єдиним майданом, що очистить від Януковича нашу країну. З цією метою та з метою подальшої координації нашої діяльності, її поглиблення та розширення ми, учасники Народного віча, вирішили заснувати Народне об’єднання «Майдан», до складу якого можуть вступати політичні партії, громадські організації та громадяни», ‒ йдеться у документі.

Раді «Майдану» доручено розгорнути «широку мобілізаційну роботу з організації спротиву нинішньому режимові в усіх областях України та координації протестного руху по всій території України».

Виступаючи на Віче, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив: основні політичні завдання новоствореного народного об’єднання «Майдан» ‒ це відновлення політичного балансу в Україні і нова Конституція.

Він також наголосив, що перед об’єднанням також постає завдання сформувати план змін для України ‒ в судовій системі, нова прокуратура, оновлена міліція, що буде підзвітна територіальній громаді.

«Ми вимагаємо, щоб президент Янукович підписав указ і відправив у відставку уряд Азарова. Це було і залишається нашою вимогою», ‒ додав Яценюк.

У свою чергу, виступаючи на Віче, Юрій Луценко закликав присутніх стояти «доти, поки режим Януковича не буде повалений».

За словами Луценка, до цієї організації мають записатися «мільйони тих, хто був, є і ще буде на Майдані».

«Це позапартійна громадська організація, в яку вступлять люди, які були або будуть на Євромайдані. Десять мільйонів членів цієї організації, з десятьма мільйонами однакових значків, з десятьма мільйонами однакових думок у голові можуть змінити ситуацію в країні і повалити чинну владу», ‒ заявив Луценко.

«Навесні ми маємо забезпечити територією свободи Центральну Україну, влітку територія свободи дійде до Криму», ‒ підсумував він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да----позапартійне обєднання, яке позбирало в себе опозиційних політиків-невдах, брехунів й пустословів які й далі будоражать наших громадян.

Хай їм грець, щоб за ними далі йти.
Відповісти
Ти,"лучанин",видно,що не українець.Проти України-це ти точно! А я за Україну та українців! Тому я за Майдан!
Відповісти
Українець Турчинов став віруючим в церкві:

http://www.youtube.com/watch?v=P5T19uId-Qo

Йому не вірю!

Відповісти
Япона Мать ))) Громадська організація з депутатами та політиками, тьфу на таку організацію піду краще футбол подивлюся)
Відповісти
Зеки у владі, ТРЕМТІТЬ.
Відповісти
Це вже взагалі людей за лохів вважають, думають, що ніхто не розуміє, що то за "об'єднання"? Та може б люди і розвивали той рух і далі, но нема віри ні на йоту ні Турчинову ні Тимошенко, Луценко, Тягнибоку, Яценюку... і всьому тому списку!!! Нема віри і все!!! Якби інші призвища... а так - горстка жаждучих реваншу і помсти от і все те "об'єднання"!!!
Відповісти
Сміх та й годі. Порожнякі гонять і зі суени викрикують - от і всі їхні об'єднання. Українці мусять зрозуміти, що ні Кличко, ні Яценюк, ні Тягнибок не зможе стати загальнонаціональним лідером, бо бояться кожен по окремості взяти на себе відповідальність за все, що відбувається в країні. Так і будуть створювати об'єднання, асоціації і іншу фігню, аби нічого не робити і уникнути відповідальності. Янукович і його команда попри все - справжні лідери, потужні і авторитарні.
Відповісти
"Лучанин" та "YuriBubinec" видно, що неукраїнці,проти України вони точно. А я за Україну та українців,тому я за Майдан!
Відповісти
А у мене є віра в перемогу.Разом ми переможемо цю нечисту силу.Слава Україні!!!
Відповісти
Цікаво, у кого на утриманні "горстка жаждущих" котрі навіть у вихідний день не лінуються бігати луцькими сайтами з відерцем ВОДАних помий ? І насправді такі "грамотії", чи прикидаються "простими громадянами", чомусь вважаючи що прості люди у Луцьку суціль безграмотні...
Відповісти
Как такие как "a123a","Семен" и им подобные не понимают, что есть люди с другой точкой зрения и которую тоже нужно уважать, это европейские ценности к которым все так стремятся, а на самом деле делают все наоборот! И если сейчас напишите, что "геть москаль" из-за того, что я коммент по русски написал, то это будет первым признаком вашей тупости и не понимания людей, с которыми общаетесь! Могу на английском и немецком написать, так вы-же не поймете!:) Научитесь сначала ближних к вам людей уважать, а потом о "высоких" материях рассуждать! Да в той-же Европе, куда вы так претесь, таких как вы уже давно-бы водометом смыли и в СИЗО посадили, а с вами тут панькаются! Распустил вас Ющенко и многим недалеким свободу дал...Теперь пожинайте плоды!:( Будет или раскол Украины, если ума не наберетесь или всегда вас будет "болтать" из стороны в сторону, стабильности никогда не будет, а другие страны-соседи вокруг, будут нормально жить и смеяться над вами!!!
Відповісти
Так вот, уважаемый, "москаль" из тебя прёт не потому, что ты по-русски пишешь, а потому что повторяешь мантры "регионалов", Киселёва и иже с ними.
В "той же Европе" водомётами разгоняли за уличные погромы, за провокации, за камни, летевшие в полицейских, за попытки штурма и захват правительственных зданий, аэропортов. Например, в Риме сотни студентов забросали петардами здание университета, в котором находились министры, съехавшиеся на конференцию. В Турине демонстранты бросали в правоохранителей «бомбы» из красок и камни, чем спровоцировали применение слезоточивого газа. Протестующие блокировали дороги, остановили железнодорожное движение.
В Гамбурге - в полицейских летели бутылки с зажигательной смесью, камни и пиротехника. Нескольких правоохранителей ранили. То есть полиция не имела другого выбора, кроме как применить водометы.
За мирные шествия, флешмобы, пляски-песни и маёвки никогда ни одна власть в мире людей не разгоняла. Советская власть - даже поощряла))))
То, что в Киеве протестующим удалось захватить здание КМДА, говорит лишь о том, что милиция у нас слабая. И не нужно кивать на "Беркут", его существование у нас не регламентировано ни одним законом, он вне закона.
Кстати, в какой европейской стране полузаконное военное формирование имеет право безнаказанно калечить, избивать, добивать попавшихся под руку протестующих, в частности, женщин и мирных студентов?
Відповісти
...мирных женщин и беременных студентов...
Відповісти
Шановний пане знавець європейських мов. Нам нема жодної потреби пертись у Європу. Ми у ній були завжди. Мови знаєте, а з геогравією не склалось? І про повагу до ближнього... 99,9 відсотків відвідувачів сайту спілкуються українською, а Вам слабо ?
Вона заважка для Вас, чи то ви так "поважаєте" ближніх ? І про Ющенка Ви загнули. Не розпускав він нікого - він взагалі нічого не робив. Просто був. Та колишній комуніст (не з останніх) іншим і бути не міг. А сміятись над нами ніхто не буде, як і тепер не сміється. Просто дехто з "бувших" злостиво і підленько хихикає у куточку нашим невдачам. Шлях, звісно, важкий. І буде ще багато помилок. Але мусимо його здолати, якщо прагнемо зростати і рухатись уперед, а не підбирати те що викидає Раша (попередньо вкравши це у Європи).
Відповісти
"Стабільність"?
Довели Народ до "стабільності на цвинтарі".
Відповісти
Як не крутись, а не виходить Пан з Івана! Неук, хамло, ледар...
Відповісти
Як добре при риганалах жити!!!! Передбачувані кримінальні зухвалі манкурти, хами, сраколизи, оце уся ваша передбачуваність! І вам з ними добре. А мені - куйово, бо вірю, що МАЙДАН знайде в собі сили і вистрілить новою політичною силою, куди більша половина вас побіжить лизати і підставляти окремі частини тіла аби вам дали залишитися біля великих і малих котритець... Усі скептики - то шлам, баласт і гниль... Усі прагматики - просто сволота, яка вигодовує гідру ймення якій - національний тупізм... От і сидіть собі, мудрагелі, або просто мудаки. А ми - будуватимемо нову державу. Я "ЗА" МАЙДАН!!!!
Відповісти
"Детки" пострадавшие, которые обратились к медикам после разгона Майдана.
:
Петр Цапун, 54 года,
Игорь Сиренко, 57 лет,
Андрей Соколенко, 31 год,
Иван Рыбачок, 40 лет,
Дмитрий Михальчук, 30 лет,
Юрий Пархоменко, 31 год,
Владислав Бабкин, 29 лет,
Виктор Картавенко, 34 года,
Евгений Сердюк, 28 лет,
Владимир Гергель, 30 лет,
Александр Яровой, 28 лет,
Юрий Варченко, 36 лет,
Анатолий Саносян, 63 года,
Захар Соколвяк, 74 года,
Вадим Кузнецов, 37 лет,
Игорь Кравченко, 35 лет,
Игорь Чечуль, 28 лет,
Андрей Глимбуцкий, 40 лет
, Олег Бала, 31 год,
Владимир Дудок, 52 года,
Дмитрий Фортунатов,
Борис Донский, 35 лет,
Василий Угрин, 50 лет.

Киевлян нет, в основном Львов, Ровно и другие города Западной Украины.

Несмотря на то, что имена, домашние адреса и социальный статус пострадавших известны, и было бы достаточно провести следственные действия и восстановить всю картину происшествия, оппозиция этого явно не желает. Расследование предложили регионалы.

Показательно: когда Анатолий Кинах от всей партии предложил в Раде создать спецкомиссию по оценке протестных акций и выяснить, кто же спровоцировал ночные столкновения, оппозиция встретила предложение криками «Позор!», «Ганьба!».

Відповісти
"Нінуля" ти хоч трохи поняла, що написала?:) А міліція слаба, що КМДА "сдала"? А що з трибун "лідери" опозиціні кричать і до чого закликають? Цьго вже досить щоб прмінити міри, які ви перерахували!:)
Відповісти
Чого ти мені "тичеш", дитино? Мені - 51 рік.
А кричати можна що завгодно, лиш не матюкатися.
Прийняти міри можна за наказом. Наказа не було. Значить, здрейфили в міськвідділі міліції. Не схотіли на себе брати.
Зрештою, в 2004 році в Українському домі те ж саме відбувалося.
Відповісти
"Применить" - українською "застосувати". http://translate.google.com
Та й пробуй потроху відповіді розміщати саме під словами опонента,- там, де "відповісти".
Відповісти
крок за кроком і влада рухне!
Відповісти
Крок за кроком-і вибори 2015 року. І знов оберуть Януковича.
Відповісти
правельно зробили. Тепер кожен українець який є, був чи буде на Євромайдані може керувати своїм майбутнім, а не лише однобокий уряд.
Відповісти
Останні новини
Євромайдан перетворили в громадське об'єднання. ВІДЕО
22 грудень, 2013, 15:20