«Маленький волинський дипломат» закидає світових лідерів привітаннями. ВІДЕО

«Маленький волинський дипломат» закидає світових лідерів привітаннями. ВІДЕО
У Марійки Мовчан ‒ дівчинки з Ковеля ‒ напружена пора : на носі Різдво та Новий рік. У списку, кого обов’язково потрібно привітати зі святами ‒ понад дві сотні імен, серед яких ‒ Папа Римський Франциск, Ангела Меркель та інші.

Марійка вже два роки спілкується з європейськими політиками та монархами, а почалося все з дитячої мрії стати принцесою, бо про них багато розповідали старші брати та сестри у казках. Потім з’ясувалося, що принцеси у пишних сукнях та коронах існують насправді, ‒ йдеться в сюжеті телеканалу ZIK.

«Марійка не знала, що є насправді королеви, королі. Ми їй показали, що є, вона все одно не вірила. Ми показали в інтернеті, все одно не повірила і каже: «Давайте їм листи напишемо», ‒ розповідає брат дівчинки Борис.

Почали з королеви Великобританії. Старші брати знайшли адресу та допомогли з відправкою. Та лист дівчинки не проігнорувала.

«Перший лист прийшов від королеви Англії. Ми спочатку не вірили, зраділи», ‒ каже інший брат Марійки Павло.

Тепер у папці дівчинки ‒ уже привітання від кількох королев, Папи Римського, канцлера Німеччини, президента Франції. З Українців Марійку та її сім’ю двічі на рік вітає зі святами другий президент України Леонід Кучма. Віктор Янукович так і не відписав.

У ковельському поштовому відділенні дівчинка з братами буває декілька разів на тиждень. Конверти відправляють одразу цілими партіями.

«Колись прийшли до обіду відправили багато, напевно, 60 штук. Просто цікаво, куди вони відправляють», ‒ розповідає Тетяна Приймачок, оператор поштового зв’язку.

Про хобі дітей батьки довідалися випадково, коли у двері часто почав стукати листоноша. Листівки та конверти з побажаннями для своїх знаменитих адресатів дівчинка робить власноруч. Її у Ковелі називають вже маленьким волинським дипломатом. Мовляв, поки дорослі політики чубляться, вона спокійно спілкується з європейським політикумом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Маленький волинський дипломат» закидає світових лідерів привітаннями. ВІДЕО
23 грудень, 2013, 09:16