Одну з учасниць Pussy Riot відпустили на волю

Одну з учасниць Pussy Riot відпустили на волю
Учасниця Pussy Riot Марія Альохіна у понеділок вранці вийшла з колонії №2 у Нижньому Новгороді.

Про це повідомив Петро Верзілов, чоловік іншої засудженої у тій же справі Надії Толоконникової, ‒ пише Дзеркало тижня.

«Приблизно о 07:10 за київським часом Маша вийшла з колонії. Зараз вона їде з адвокатом Петром Заїкіним на машині на вокзал, звідки потягом поїде до Москви», ‒ сказав Верзилов.

Альохіна, засуджена на 2 роки за скандальний панк-молебень в храмі Христа Спасителя, підпала під амністію, оголошену минулого тижня Держдумою у зв’язку з 20-річчям російської Конституції.

У свою чергу адвокат Альохіної Петро Заікін підтвердив, що вранці особисто був присутній при звільненні своєї підзахисної.

Заікін зазначив, що його підзахисна поки не знає, коли буде повертатися до Москви. «Можливо, вона на якийсь час залишиться в Нижньому Новгороді. Вона планувала проведення кількох зустрічей. Зокрема, сьогодні її можна побачити в комітеті проти катувань», ‒ сказав Заїкін.

Раніше повідомляли про те, що наприкінці лютого 2012 року п’ять дівчат влаштували в храмі Христа Спасителя в Москві так званий панк-молебень. Відеоролик з виступом було викладено в інтернеті. Пізніше поліція затримала трьох учасниць акції ‒ Толоконникову, Альохіну і Катерину Самуцевич.

У серпні 2012 року Хамовницький суд засудив їх до двох років колонії загального режиму за хуліганство. У жовтні того ж року московський суд змінив покарання Самуцевич на умовне і звільнив з-під варти в залі суду. Вирок Альохіній і Толоконніковій було залишено чинним. Термін ув'язнення дівчат закінчується на початку березня 2014 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода, нехай би посиділа 5 років ще
Відповісти
сиділа щоб там таких як ти поменьше продукували.
Відповісти