«Західінкомбанк» хочуть визнати неплатоспроможним

«Західінкомбанк» хочуть визнати неплатоспроможним
У Луцьку хочуть звернутися до Національного банку України, аби там визнали «Західінкомбанк» неплатоспроможним.

Про це йшлося 23 грудня під час постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

На розгляд депутатів виносилось питання щодо причин та обставин, що призвели до критичної ситуації довкола заборгованості ПАТ «Західінкомбанк» і порушення прав вкладників і термінів повернення вкладів населенню.

За словами заступника луцького міського голови Тараса Яковлева, довго працюючи над проектом рішення, всі дійшли згоди, що єдиний можливий варіант – звернутись до Національного банку України, аби почати процедуру визнання банку неплатоспроможним. Відповідно можна буде скористатись коштами з фонду гарантування вкладів, які віддадуть людям.

Окрім того, за словами Тараса Яковлева, треба звернутись до прокуратури, аби провели повторні розслідування справ, коли люди незаконно отримали кредити та не віддали їх.

Як відомо, справа в тому, що ПАТ «Західінкомбанк» не може виплатити людям депозити, оскільки свого часу позичальники не сплатили установі кредити. Юридичні особи оформили банкрутство, а їхні власники виявилися «бідними»: на них не записано жодного майна, яке можна було б конфіскувати.

Голова ініціативної групи ошуканих вкладників ПАТ «Західінкомбанк» Любов Лещук зауважила, що їй не подобається те, що з проекту рішення викинули всі прізвища відомих волинян, які не віддали гроші по кредиту банку.

Проте голова комісії Андрій Осіпов зауважив, що, згідно з Кримінальним кодексом, це ‒ банківська таємниця, а за її розголошення передбачена відповідальність. Окрім того, він заявив, що нікого не можна називати злочинцем, якщо його вина не доведена судом.

Любов Лещук зауважила, що не хоче нікого ображати, але, якщо людина їй прямо в очі каже, що кредит не повертав і повертати не буде, вона це сприйняти не може. До того ж, вона запропонувала порушувати питання екстрадиції колишнього власника банку Василя Гаврилишина.

Андрій Осіпов, своєю чергою, стверджує, що потрібно розслідувати і діяльність теперішнього керівництва банку, адже, за його словами, навіть за ці чотири роки там видавались чималі кредити, натомість кошти позичальникам не видавали.

Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба зауважив, що цінність такого рішення – нульова, адже міська рада не має впливу ні на Національний банк, ні на Генпрокуратуру. Тож він запропонував звернутись ще й у «спорт-лото», адже це одне й теж. «Це не рішення, це лист до дідуся на село», ‒ зауважив він, вирішивши не голосувати за це питання. Однак вкладники щиро попросили підтримати його.

Депутат Ігор Поліщук висловив припущення, що банк маніпулює вкладниками, аби відвести від своїх справ. Він теж підтримав думку, що звертатись до згаданих структур – немає сенсу. Окрім того, вкладники запросили всіх на пікет, який відбудеться 8 січня о 9:15 ранку. Остаточну крапку в цьому питанні поставить сесія міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кого пан Осіпов хоче сховати за "банківську таємницю"? Не себе?
Відповісти
Чому тільки себе. Усіх БЮТівців начолі з Пустовітом, які теж дуже причетні.
Відповісти
Про бондаруковські кредити вже є рішення судів ти це прекрасно знаєш тож це не є банківською таємницею а на рахунок шести міліонів які ти винен банку зараз ідуть суди після рішення далеко не в твою користь можна буде оприлюднити що ти будеш брехати тоді людям чиї гроші ти привласнив з бондаруками і відкрито останній заявляє що не збирається повертати
Відповісти
Підтримую 200відсотків
Відповісти
знахабнілий банк, скільки можна, розігнати, розпродати майно, ще ходять його представники байки розказують, роками людей обдирали, тапер розказують, нам дадуть ми дамо, яка різниця хто кому винен, ви брали гроші в людей, ви і поверніть, а з боржниками самі розбирайтесь, умніки.
Відповісти
Останні новини
«Західінкомбанк» хочуть визнати неплатоспроможним
23 грудень, 2013, 13:15