Опозиція пропонує зменшити новорічні канікули депутатам

Опозиція пропонує зменшити новорічні канікули депутатам
Депутати від фракцій опозиційних партій у Верховній Раді України пропонують урізати народним обранцям канікули за європейським зразком.

Про це пише Українська правда з посиланням на прес-службу нардепа Миколи Томенка.

З такою ініціативою звернулися до керівників парламентських фракцій депутати Микола Томенко, Ірина Геращенко та Юрій Дерев’янко.

Зміни у графік роботи потрібно вносити, бо схема роботи Верховної Ради, мовляв, нагадує не європейську, а радянську модель.

Так, з 23 грудня 2013 року до 10 січня 2014 року, відповідно до порядку денного, народні депутати України мають працювати 23-27 грудня та з 6 по 10 січня у комітетах, комісіях і фракціях; а з 30 по 3 січня – з виборцями.

"Досить сумнівно, що парламентарі у новорічні свята будуть працювати з виборцями, а на Різдво – в комітетах і фракціях", – зауважує Томенко.

За його словами, фактично депутати відпочивають 3 тижні. У зв’язку з цим народні депутати звернулися до керівників фракцій з пропозицією внести зміни до Конституції, щоб із двох парламентських канікул зробити одні у період новорічно-різдвяних свят, як у всіх європейських парламентах.

"Для цього треба внести зміни до Конституції і в статті 83 зафіксувати, що чергова сесія Верховної Ради починається не першого вівторка лютого, а другого вівторка січня", – зазначив Томенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Опозиція пропонує зменшити новорічні канікули депутатам
23 грудень, 2013, 15:13