Міжнародна організація заявила про тиск на побитих «Беркутом»

Міжнародна організація заявила про тиск на побитих «Беркутом»
Представники міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch опитали жертв сутичок з "Беркутом" на Євромайдані.

На основі їхніх свідчень представники Human Rights звернулися і відкритим Листом до Генпрокурора України Віктора Пшонки, - повідомляє Українська правда.

У зверненні йдеться: семеро постраждалих протестувальників, опитаних Human Rights Watch, "переконливо стверджують", що співробітники правоохоронних органів, котрі розслідують випадки побиття, чинили на них тиск і вдавалися до залякувань.

"Українська влада пообіцяла розслідувати насильство з боку міліції, але залякування тих, хто повідомляє про вчинені зловживання, продовжується", — повідомила Юлія Горбунова, представник організації в Україні.

Одна людина, яка стверджує, що була жертвою побиття під час протесту на Майдані Незалежності 30 листопада, розповіла про вчинений над нею допит тривалістю понад чотири години, під час якого задавалися питання на кшталт: "Чому ви берете участь у масових заворушеннях і хто організував їх?", "Чому ви чинили опір міліції?" і "Скільки вам заплатили за перебування там?" Слідчий задав лише одне питання про побиття міліцією.

Деякі люди, котрі подавали скарги, розповіли, що слідчі не відповіли на їхні запити про визнання потерпілими у розслідуванні або відмовили у наданні цього статусу, який би формально визначив їх як жертв, без пояснення причин. Двоє стверджували, що слідчі не надали їм важливе для розслідування направлення на судово-медичну експертизу, щоб задокументувати травми від побиття міліцією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що тут заявляти, і так все видно і зрозуміло, тиснуть всі. і влада, і беркут, і прокуратура.
Відповісти
Где Маккейна еврочерти носят.Где его только не носят,но не в Гамбурге.
"Режим Меркель должен прекратить испытывать терпение мирового сообщества и перестать ущемлять права и свободы немецких граждан, а так же незамедлительно обязан прекратить несоразмерное и неадекватное применение силы по отношению к митингующим отстаивающих свои права и свободы! Мировое сообщество осуждает действия немецких властей и обеспокоено состоянием демократических институтов в Германии. Государственный департамент США обеспокоен авторитарными недемократическими методами, применяя которые, режим Ангелы Меркель вычеркивает себя из списка цивилизованных стран".

Відповісти
Вбий бобра! спаси дерево!
Відповісти
за этот месяц-хелсинки разгон конной полицией-хамбург-водометы норм -
Відповісти
Останні новини
Міжнародна організація заявила про тиск на побитих «Беркутом»
23 грудень, 2013, 18:06