Регіонал каже, що домігся заборони в’їзду понад 30 іноземців

Регіонал каже, що домігся заборони в’їзду понад 30 іноземців
Депутат-регіонал Олег Царьов (на фото) упевнений, що МЗС і СБУ задовольнили його запит про заборону в’їзду в Україну 36 осіб, серед яких ‒ екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Він повідомив газеті "Комерсант-Україна", що 8 грудня подав відповідний запит на ім’я голови СБУ Олександра Якименка й міністра закордонних справ Леоніда Кожари, ‒ пише Українська правда.

«У моєму запиті 36 осіб. Я поки не отримав відповіді від СБУ, але, за моєю інформацією, усі вони оголошені персонами нон ґрата», ‒ заявив Царьов газеті.

На думку регіонала, «дестабілізація ситуації в Україні, вулична активність і захоплення будівель носять спланований характер», а «організація подібних кампаній вимагає участі фахівців відповідного профілю».

«Викликають цілком резонні побоювання усе частіші візити закордонних політтехнологів і фахівців із протестної активності, чия діяльність перетворюється на загрозу національній безпеці», ‒ написав Царьов у запиті, спрямованому до СБУ й МЗС.

До документа він додав список «осіб, які в рамках консультативної роботи опозиції» отримують можливість реалізувати «політичні інтереси інших країн».

Серед них опинилися науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин при університеті Джонса Гопкінса Тарас Кузьо, відомий німецький політолог Андреас Умланд, а також Фінк Брайн, Василик Мирон, Олександр Рос (усі – США). Роса Царьов назвав «найкращим фахівцем у світі з організації революцій через соціальні мережі».

У списку персон нон ґрата значаться також колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі та 29 громадян Грузії.

«Саакашвілі тут взагалі нема чого робити, нехай їде до Грузії й зустрічається з грузинським народом! Він приїхав сюди зі своєю командою, яка влаштовувала «революцію роз». Усі вони влаштувалися в Україні й були модераторами революції, яку намагалася організувати опозиція», ‒ заявив Царьов газеті.

Інший фігурант списку – громадянин Сербії Марко Івкович – «із командою сербів організовував революцію проти Слободана Мілошевича», і подібний сценарій просували в Україні, вважає «регіонал».

Телефони прес-центру СБУ 23 грудня не відповідали, зазначає видання.

Однак, за даними Financial Times, один із фігурантів списку – підприємець Георгій Кіквадзе – у суботу не зміг перетнути держкордон України. «Напевно, зараз я небезпечний революціонер, який домагається відставки уряду», ‒ заявив Кіквадзе.

Посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі повідомив «Комерсанту», що у країну вже не змогли в’їхати три людини, які фігурують у запиті Царьова.

«Я підтверджую факт із Георгієм Кіквадзе – він повернувся до Грузії. Було ще два такі випадки – не змогли в’їхати журналіст «Руставі-2» Давид Какуля і ще одна людина. Ми зараз працюємо з МЗС і намагаємося з’ясувати, наскільки відповідає дійсності список депутата Царьова, і наскільки люди, які є в цьому списку, відповідають пред’явленим критеріям», ‒ повідомив Закарашвілі.

А член експертної ради парламентського комітету з питань євроінтеграції Андреас Умланд припустив, що заборона на в’їзд пов’язана з його критикою президента Віктора Януковича чи уряду – хоча він лише пише й редагує академічні статті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Приємна новина!!!
Відповісти
Прекрасно!!! Молодець, Царьов! Самі розберемось...
Відповісти
Царйов сам себі підставляє. Люди ж не дурні, бачать як воно боїться .
Відповісти
Всім не заборониш!
Відповісти
Тараса Кузьо і Олександра Роса в багатьох країнах світу підозрюють у роботі на спецслужби та шпіонажі.Навіть деякі європарламентарі свого часу цікавилися ціми особами.Не вірите,почитайте закордонні видання.Так що правда у словах Царьова є.Ми самі розберемося в своїх проблемах.
Відповісти
Майбутня правляча ідеологія, пише Немирич, буде глибоко антизахідної, і при цьому включить, як невід'ємну частину, боротьбу з загрозою українського націоналізму-"фашизму". І хоча громадян, сприймають горезвісну "бандерівщину" як справжню загрозу, з кожним роком стає все менше, їх ще досить багато для такої гри.
Відповісти
Собача душа - собачi дiяння.
Відповісти
В МЗС не знають про 36 персон нон-грата від Царьова http://gazeta.ua/articles/politics/_v-mzs-ne-znayut-pro-36-person-non-grata-vid-carova/533750

Відповісти
Останні новини
Регіонал каже, що домігся заборони в’їзду понад 30 іноземців
24 грудень, 2013, 12:02