Волинські ялинки відправляють на Південь. ВІДЕО

Волинські ялинки відправляють на Південь. ВІДЕО
Ялинки, вирощені на Волині, везуть продавати у східні та південні області.

Загалом Волинська область готова продати 105 тисяч ялинок, ‒ йдеться в сюжеті телеканалу 24.

«Від Волині ялинки надходять в Херсонську, Одеську, Дніпропетровську області, Крим. Загалом ‒ в південні області України», ‒ каже Володимир Неводнічек, головний спеціаліст відділу лісового господарства.

Відпускна ціна на новорічні дерева коливається від 50 до 300 гривень, залежно від розміру. Передбачені також соціальні ялинки. Валерій Васюра, лісничий Копачівського лісництва, розповідає, що за такими приїжджають з церков та монастирів.

Фахівці радять купувати лише легальний товар: на ялинці має бути чіп, наявність номера в базі даних можна перевірити через гарячу лінію. Чіпи виготовляють в Австрії, їх закріплюють на дереві, а на зрізаній частині ‒ ставлять тавро.

Нереалізовані дерева планують використовувати як паливо.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скажіть де можна придбати "чіповану" ялинку з тавром на зрізаній частині простому населенню?Коли на створених базарчиках нема на що дивитися,стоїть дві чи три ялинки і то без чіпа і тавра.В ЗМІ була інформація,що вздовж трас будуть розміщені пункти прдажу новорічних ялинок.Вчора проїхав з Луцька до Любешова ,то ніде продажі ялинок не видно.Тільки в одному місці стоїть огорожа з табличкою "Пункт реалізації новорічних ялинок",а де ЯЛИНКИ??????Хоч би поставили віника березового.Що залишається робити-брати сокиру і йти до лісу бо так ,як пишуть купити не можна.Хіба,що їхати за ялинкою на південь.
Відповісти
Що там ялинки.Поїдь у лісгосп і вибереш собі із чіпом та тавром ще й по ціні дешевшій.А хто скаже,що то за такі орли-козаки розїзджають на автомобілі "Нива",які зупиняють на дорозі грузові машини з дошками,дровами ,вимагають документи і 200грн.Замість того ,щоб займатись "рекетом"на дорозі краще б продавали ялинки.
Відповісти
Останні новини
Волинські ялинки відправляють на Південь. ВІДЕО
24 грудень, 2013, 14:11