Презентували 3D-тур «Віртуальний Луцьк»

Презентували 3D-тур «Віртуальний Луцьк»
Луцьк став першим в Україні містом, для якого зробили і опублікували 3D-тур в рамках всеукраїнського туристичного проекту Open Ukraine.

Презентація туру «Віртуальний Луцьк» відбулася 24 грудня в Палаці культури міста.

Як розповів керівник студії-розробника 3DTour.ua Михайло Скиба, тур виготовили на замовлення влади Луцька. Він складається із 10 аеропанорам та 55 наземних. Повітряну зйомку проводили влітку 2013 року за допомогою так званих квадрокоптерів, які прославилися під час зйомок подій на Майдані Незалежності в Києві.

Ці міні-гелікоптери запускали в небо над Луцьком і керували ними дистанційно, проводячи зйомку.

Панорами доступні в інтернеті за адресою http://open-ua.com/lutsk/. Тут можна подивитися більшість національних пам’яток міста, побувати всередині них, роздивитися музеї, вулиці.

Луцьк став першим містом, для якого в рамках Open Ukraine опублікували віртуальні панорами. Найближчим часом очікують появу краєвидів Львова, Одеси, Києва та інших міст.

Головний фотограф студії Євген Котюх зазначив, що нині у туристичному рекламуванні спостерігається тенденція переходу від простих фотографій до панорам і віртуальних турів. Сайти з панорамами інтегрують з проектом Google Maps, підключають до соціальних мереж, перекладають на англійську мову. Це дозволяє охопити велику аудиторію і спонукає глядача відвідати місто.

Усе це буде в проекті Open Ukraine, який офіційно обіцяють запустити трохи більше, ніж за місяць. Проект, за словами розробників, бізнес-інтегрований, тому що до панорам можна приєднувати інформацію про об’єкти туристичної інфраструктури – готелі, ресторани, розважальні заклади, музеї тощо.

Заступник міського голови Тарас Яковлев розповів, що міському бюджету замовлення панорам обійшлося в 42 тисячі гривень.

Міський голова Микола Романюк високо оцінив старання розробників і зазначив, що створення панорам – наступний крок у стратегії розвитку туризму Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
можливість політати над містом - шикарна!
Відповісти
http://novyy.lutsk.ua/video/one/18/http://eenu.edu.ua/uk/articles/naukovci-ta-studenti-snu-imeni-lesi-ukrayinki-rozvivatimut-luck
Студент Артур Опейда представив проект «Віртуальний Луцьк». Глядачі побачили 3D панораму Луцького замку зі звуковим супроводом, інформаційною довідкою, фото з подій, відео з Лицарського турніру тощо. Віртуальні тури набувають усе більшої популярності. З їх допомогою туристи можуть зорієнтуватися у місті. У планах – створення віртуальних екскурсій усіма визначними пам’ятками Луцька."
Відповісти
а скільки через відкати в кишеню поклав?
Відповісти
Біля будинка скульптора кіт яйця лиже)))
Відповісти
чудово!
Відповісти
42 тс. скільки проплати Яндексу за те що вкрали панорами?
Відповісти
Про що ви говорите?
Відповісти
Ви хочете сказати, що цю роботу виконали у Яндексі? Ви там знайшли ці панорами? А можете дати посилання на це?
Я точно знаю, хто, у які дні літа і де провів фотозйомку та аерофотозйомку! І можу підтвердити це!
А ви можете підтвердити свої слова? Чи ви вважаєте, що "інтернет не має облич" тому можна говорити будь що?
Відповісти
ідею вкрали у студента Опейди СНУ, щоб відмити гроші. Бунда злодійка і брехуха, а Романюк за процент прикриває.
Відповісти
Цікаво, викладач має багато інформації! Дайте й нам підтвердження своїх слів!
Я можу сказати скільки коштує кожен вид робіт, виконаних у презентованому 24 грудня проекті, які його перспективи, який об"єм роботи та за скільки часу було виконано.
А ви, шановний "викладачу", покажіть мені, будь ласка, факти, що підтвердять ваші вислови!
Відповісти
Чому мер не заплатив студенту? Не договорилися про откат?
Відповісти
Ви дійсно вважаєте, що, якощо б мер працював через відкати, йому було б простіше це зробити через київську фірму (яка, доречі, не створена саме під цей проект, але активно працює вже 6 років і давно має зареєстровану торгову марку), а не місцевих хлопців? Корупція, як правило, сильніша саме у випадку, коли всі проекти йдуть через місцевих знайомих і коли для проектів створюють нові фірми, чи використовують невідомих непрофесійних виконавців. От і робіть висновки.
Відповісти
фігня ваша карта, немає школи №26, а от магазин "люстри" присутній))
Відповісти
Гарне виконання. Проте вже кілька років як Опейда зробив 360 град. тур по Луцькому замку і ще деякі. В Луцьку він справді був першим. Луцьк - багате місто. То сайт туристичний за 23000 грн роблять, то панорами за 42000 грн. Реальна вартість сайту 3000 грн, зйомки панорам, їх зведення і всього обладнання для зйомок не більше 15000 грн. Робіть висновки, як використовуються бюджетні гроші.
Відповісти
Вибачте, а навіщо в такому випадку Опейді придбали обладнання на 50 000 грн? :)
http://novyy.lutsk.ua/video/one/18/
Судячи з відео, бачу що комплект обладнання не самий оптимальний.

Чуть не забув, підкажіть будь ласка, де можна придбати коптер за 15000 грн і кілька дзеркалок, я б собі взяв і робив би такі проекти! :)
Відповісти
42 тисячі у міського голови знайшлися на панораму а от відкрити обіцяні додаткові групи в садочках він не зміг.
От і за даними інспектора міністерства освіти науки молоді та спорту у Волинській області понад тисячу дітей не потрапляють у ДНЗ.Що нам мамам робити ? В міську раду дітей приводити глядіти???
Відповісти
Останні новини
Презентували 3D-тур «Віртуальний Луцьк»
24 грудень, 2013, 15:35