Найбільш аварійні та збиткові авто в Україні

Найбільш аварійні та збиткові авто в Україні
Страхові компанії назвали найбільш збиткові авто в 2013 році.

«Чорні списки» вони складають, зважаючи на вартість полісів каско, ‒ пише ТСН.

Наприклад, один з найбільших в країні автостраховиків СК «ІНГО-Україна» повідомив, що в компанії в минулому році найбільш аварійними стали Honda, Peugeot, Hyundai, Nissan і Toyota, а найбільш збитковими (великі суми виплат) ‒ Brilliance, Chrysler, ВАЗ, Opel і Honda.

Тим часом, у PZU Україна в список найбільш збиткових машин потрапили Chevrolet (Epica, Aveo), Ford (Focus, Fiesta), Kia (Rio і Sportage) і Toyota (Camry). За словами експертів, у цих показниках немає нічого дивного.

«Згідно з загальнодоступною статистикою по страховому ринку України, за три квартали 2013 року по частоті збитковості переважають марки автомобілів, які користуються найбільшим попитом у споживачів, і просуваються дилерами всілякими акціями, знижками, а банками ‒ кредитними програмами», ‒ пояснив заступник начальника управління врегулювання збитків СК «NGS» Валентин Арзяєв.

Експерт зазначає, що зазвичай це автомобілі середнього класу. Крім того, збільшують частоту збитковості машини, якими користуються кур’єрські служби і таксі. Зазвичай це Volkswagen Caddy, Geely і Chery. Лідерами за беззбитковістю стали Mercedes, Lexus і BMW.

«Управляють такими машинами, як правило, наймані водії з солідним досвідом водіння (10 років і більше), ‒ каже Валентин Арзяєв. ‒ Плюс, власники дорогих машин рідко звертаються до СК за незначними виплатами».

Як відомо, що дорожче поліси обходяться власникам китайських машин ‒ тариф становить 25-100%, в залежності від компанії. Адже страховики дивляться не тільки на частоту потрапляння авто в аварії, але і на серйозність ушкоджень, які треба усувати за рахунок страховки. А китайські машини не тільки лідери з аварійності, але і за тотальними пошкодженнями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найбільш аварійні та збиткові авто в Україні
25 грудень, 2013, 10:50
Пікет МВС у Києві. ФОТО
25 грудень, 2013, 10:49