Тролейбусники вимагають у мера Луцька зарплату. ФОТО. ВІДЕО

Тролейбусники вимагають у мера Луцька зарплату. ФОТО. ВІДЕО
Приблизно 400 тисяч гривень уже спрямували на погашення заборгованості із зарплати працівникам Луцького підприємства електротранспорту.

Про це повідомив луцький міський голова Микола Романюк під час зустрічі з членами трудового колективу ЛПЕ у середу, 25 грудня.

Нагадаємо, через заборгованість із зарплати почали страйкувати луцькі тролейбусники. Вони стверджують, що їм виплатили лише частину зарплати за вересень, а ще приблизно 5-7 працівникам депо дали частину грошей за жовтень 2013-ого року.

Мовляв, їм пообіцяли, що з боргами розрахуються у вівторок, 24 грудня, але грошей ще й досі немає.

За словами мера Луцька, 24 грудня, приблизно о 18:15 з Держказначейства таки надійшло 100 тисяч гривень на зарплати працівникам ЛПЕ. Ще 150 тисяч опісля 9:00 25 грудня також спрямували на рахунок підприємства. Ще 150 тисяч гривень мер Луцька пообіцяв «сьогодні-завтра».

Щодо невиплати частини зарплати 24 грудня, то Микола Романюк зауважив, що «рано пішли додому бухгалтери ЛПЕ», не перерахувавши кошти на зарплатні картки тролейбусникам.

Окрім того, луцький міський голова заявив делегації тролейбусників, що сподівається закрити питання заборгованості із зарплати на ЛПЕ до кінця року. А це – приблизно 2,1 мільйона гривень.

Так, гроші мають надійти із держбюджету. Микола Романюк розповів: із розмови з головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком дізнався, коштів має бути більше, адже мають вирішити проблему зарплат на підприємствах усієї області та інші фінансові питання.

Мер Луцька запевняє, що гроші у Держказначействі є, адже Україна продала Росії єврооблігацій на 3 мільярди доларів США.

Тож, Микола Романюк попрохав припинити страйк і почати працювати, аби підприємство заробило «хоч трохи за сьогодні».

Так, присутній під час зустрічі заступник луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що все зароблене за декілька днів до Нового року також спрямують на зарплати працівникам депо.

Самі ж тролейбусники, які прийшли порозмовляти із мером Луцька, вимагають, аби борги погасили повністю. Мовляв, ситуація із зарплатою, яку описав Микола Романюк, може не влаштувати інших працівників ЛПЕ. І немає гарантії, що тролейбусники не припинять страйк, вдже люди уже не вірять обіцянкам.

Врешті, Микола Романюк зауважив, що намагатиметься вирішити питання до кінця робочого тижня. А у п’ятницю, 27 грудня, пообіцяв знову зустрітися із представниками трудового колективу ЛПЕ, аби прояснити ситуацію.

Якщо ж страйк буде продовжуватися сьогодні, то його потрібно зробити законним, адже наразі він таким не є: не відбулися відповідні процедури, - зазначив луцький міський голова.

«Інакше розмова із тролейбусниками буде уже не такою», – додав він.

Як зазначив голова профспілкової організації працівників ЛПЕ Віктор Герасимюк за станом на 12:20 працівники луцького депо продовжують страйкувати. Мовляв, гроші на зарплатні картки ще не прийшли.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Романюк їх знов віртуозно на...бе :)))
Відповісти
400 тищ перерахували, значить гроші були якого ж х..ра їх не виплатили вчасно??????
Відповісти
Прихвостень бандитський ,портрет яника тримає в себе в кабінеті.Ганьба !
Відповісти
А Романюк ще тролейбуси купляє... В наступному році ці люди будуть ще доплачувати за те що ходять на роботу
Відповісти
Господи рідний, бідні люди, як же шкода їх. Нещасні копійки 3 місяці не отримують. Цікаво, чи така сама заборгованість у директора...
Відповісти
Коля, переверни портрета будь людиною.
Відповісти
а може з прихвоснем романюком розмова буде не такою!!!. не він вибирав водіів та кондукторів а вони його.
Відповісти
Останні новини
Тролейбусники вимагають у мера Луцька зарплату. ФОТО. ВІДЕО
25 грудень, 2013, 12:09