Водії під мерією обурені тим, що їх не помітили

Водії під мерією обурені тим, що їх не помітили
Працівники компанії «Санрайз», які проводять акцію протесту під стінами Луцької міської ради, стверджують, що луцький мер проігнорував їхні вимоги, навіть не вийшовши до них.

Близько сотні працівників «Санрайзу» 6 березня зібрались під стінами Луцької міської ради, аби почути думку міського голови з приводу їхньої проблеми.

Втім Микола Романюк, попри обіцянку поговорити з обуреними маршрутниками пообіді, до страйкарів таки не вийшов, заявив директор «Санрайзу» Юрій Девіцький. Хоча ті й у гучномовець його кликали, і «хороводи» під мерією водили, перекриваючи рух транспорту.

Нагадаємо, ще 1 березня біля міської ради розпочалась акція протесту – на парковці перед міськрадою фірма «Санрайз» припаркувала кілька маршрутівок з наклеєними на вікна гаслами.



Мітингувальники вимагають виконання міською радою постанови суду, яка зобов’язує віддати обслуговування маршрутів №16 та №25 фірмі «Санрайз». Нині ж ці маршрути тимчасово обслуговує Луцьке підприємство електротранспорту.




Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 1 березня Микола Романюк зазначив, що у нього немає рішення суду, яке зобов’язує передати вказані маршрути «Санрайзу».




«Є інше рішення, яке забороняє підписувати угоду», – сказав тоді мер.




Директор «Санрайзу» Юрій Девіцький пояснив Романюку, що рішення, на яке він посилається, давно скасоване Львівським апеляційним судом.




А заступник прокурора Луцька Валентин Агайбіров пояснив, що причина конфлікту полягає в тому, що постанова апеляційного суду не зазначає порядок передачі прав на обслуговування маршрутів № 16 та №25 для підприємства «Санрайз». Тому під час виконкому мерія і перевізник домовились, що з цим питанням розберуться юристи.




За словами Юрія Девіцького, 5 березня Миколі Романюку вручили постанову суду, яка підтверджує право «Санрайзу» обслуговувати маршрути №16 та №25. Він пообіцяв з нею ознайомитись і 6 березня в післяобідню пору обіцяв озвучити своє рішення. Утім вранці 6 березня, коли йшов на роботу, навіть не привітався з водіями, а пообіді так і не вийшов до них.



«У нас зараз виходить так, що на один автобус працює шестеро водіїв, хоча повинно бути троє. Відповідно, і заробляємо ми тепер менше. Власники скорочувати не хочуть, бо колектив хороший», – розповів один із водіїв.

Загалом без повноцінної роботи лишилося майже 50 водіїв, - стверджують учасники акції протесту.






Також водії підприємства оприлюднили відкритий лист, який адресували Президенту України Віктору Януковичу, прем’єру Миколі Азарову, голові Волинської ОДА Борису Клімчуку та міському голові Миколі Романюку.

У тексті листа, зокрема, йдеться:

«01 березня 2012р. ми, водії ВТП “Санрайз”, вийшли з акцією протесту до Луцької міської ради з вимогою припинити порушувати наше конституційне право на працю!

Наступного дня пресс-службою Луцького міського голови Романюка М.Я. було поширено по ЗМІ інформацію , де він назвав нас “пікетом з чотирьох автобусів”.

Ми, обурені тим , що мер не “помітив”, що в цих автобусах були ЛЮДИ, адже приїхало більш, ніж 40 водіїв ВТП “Санрайз” Лтд заявити про свій протест проти порушення їхніх прав!

Ще восени 2010 року проходили тендери на перевезення пасажирів у місті Луцьку маршрутними таксі. Підприємство ВТП “Санрайз” Лтд, один з ВЕТЕРАНІВ пасажирських перевезень у Луцьку (підприємство займається пасажирськими автоперевезеннями з 1999року, більшість з нас також працюють у “Санрайзі” з часу його заснування – з 1999року), маючи більш ніж 50 власних автобусів, приймало участь у цих тендерах. За результатами проведених тендерів підприємство отримало маршрути, а більшість з нас – робочі місця. Чому більшість з нас, а не всі? Тому, що результати тендерів, за якими наше підприємство було визнано переможцем, і таким чином надало б нам робочі місця, постійно оспорюються в судах, договори на перевезення з нашим підприємством не заключаються, а отже працювати нам ніде. Знаючи , що Луцький міський голова Романюк М.Я. почне звинувачувати наше керівництво в тому, що це вони і судяться , ми заздалегідь кажемо – це неправда.

В грудні минулого року, в котрий раз довівши в судді свою перемогу на конкурсі на міських маршрутах №16 та №25, наш директор ВТП “Санрайз” ЛТД звернувся до Луцької міської ради з листом про укладення договорів на перевезення на цих маршрутах, та попередив нас про те, що нарешті наше безробіття скінчилось!, ґрунтуючись на рішенні Львівського апеляційного адміністративного суду від 01 грудня 2011 року. Але чиновники міської ради навмисно блокують підписання угоди , Луцький міський голова Романюк М.Я. навіть не виносить це питання на розгляд Виконкому Луцької міської ради.

Нас обурює те, що наше підприємство з багаторічним стажем та досвідом роботи на пасажирських автоперевезеннях, маючи повний штат кваліфікованих працівників (ремонтні працівники, механіки, диспетчерська служба, медичні працівники), власну територію, власні ремонтні майстерні, власну стоянку для автобусів, по суті вигравши тендер на маршрут №16, 25, повинне неодноразово знову і знову доводити свою перемогу в судах.

Ситуація, яка склалась, доводить нас до відчаю. Адже гарантовані в результаті виграних тендерів нам робочі місця ,ми, у результаті незаконних дій мера та чиновників Луцької міської ради, не отримуємо. Кожний з нас має сім”ю, яку треба кормити, дітей, яких треба навчати. Котрий місяць ми знаходимось без джерела існування, а в міській раді Луцька все продовжують прокуратурою розкриватись незаконні оборудки – як то з закупівлею картоплі у дошкільні навчальні заклади по завищених цінах, закупівлі тепла у ДКП «Луцьктепло» за завищеними цінами , «будівництво» на полігоні в Брище ,внаслідок чого порушено кримінальну справу щодо службових осіб управління капітального будівництва Луцької міської ради» за фактом розтрати бюджетних коштів в великих розмірах, затримання на хабарі директора комунального підприємства «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» , незаконне призначення керівників підрозділів , відділів луцької міської ради, і це тільки те , про що пишуть в пресі! А що коїться насправді можна лише здогадуватись.

...Повідомляємо ,що будемо в різний спосіб відстоювати своє право на працю та захищати свої інтереси та інтереси підприємства, на якому працюємо,бо наші діти також мають право на нормальне людське життя!

З повагою,
водії ВТП “Санрайз” Лтд


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подружжя ГОЛЄВИХ,НЕДУРІТЬ ЛЮДЯМ ГОЛОВУ.Навіть з постанови видно,що рішення суду,ЯКЕ ДОВІДОМА ЧИТАЧІВ ВИ КУПИЛИ, не вступило в законну силу і АПЕЛЬОВАНЕ МІСЬКРАДОЮ!ваша БРЕХНЮ видно не озброєним оком.
Відповісти
Микола Ярославович?
Відповісти
Голєва нічого не може зробити, гроші в судах заплачені, а маршрута не має, от і вигнала водіїв на протести. До речі всі ці водії , які найбільше кричать, що вони без роботи, всі їздять на постійних маршрутах, ніхто вдома не сидить
Це все брехня.
Відповісти
Чому коменти мого комента не має?
Відповісти
Чому комента мого не має?
Відповісти
Чому комента мого не має? Ви також вже куплені Г.
Відповісти
Дякую, чесні журналісти, молодці.
Відповісти
Всі знакомі обличчя. Хлопці ви вже геть під гіпнозом панів Голєвих? Чи ви захотіли засвітитись в пресі і по телику? В Санрайзі не людські умови праці, а ви позоритесь. Завтра 10 грн до космічного плану не здасе ви звільнить вас Девіцкий і не згадає, як ви відстоювали бізнесові інтереси сімї.
Відповісти
Останні новини
Водії під мерією обурені тим, що їх не помітили
06 березень, 2012, 17:15