Назвали найгучніші «культурні» скандали 2013 року

Назвали найгучніші «культурні» скандали 2013 року
Назвали п'ять найгучніших скандалів у сфері кіно, музики, мистецтва, театру, балету, які сталися в 2013 році.

Рейтинг склала Gazeta.ua.

За двері грубо виставили балетмейстра світового масштабу

5 липня зірка світового балету Денис Матвієнко офіційно розірвав стосунки з Національною оперою України. Навесні його змістили з посади, заявивши, що він ніколи не був художнім керівником балету і півтора роки рахувався там лише як соліст. Матвієнко зазначив, що неодноразово вступав у конфлікт з керівництвом, намагаючись захистити артистів і реформувати театр.

Під керівництвом Дениса Матвієнка в театрі було поставлено 5 одноактних балетів і один повнометражний балет "Баядерка", який на запрошення Матвієнка ставила Наталя Макарова.

"Можновладці у пеклі" - скандал у Мистецькому Арсеналі


Роботу Володимира Кузнєцова "Коліївщина: Страшний суд", яку він упродовж кількох днів готував до відкриття виставки "Велике і Величне" в Мистецькому Арсеналі, не просто заборонили, а замалювали чорною фарбою. Художник припустив, що причиною заборони його роботи став сюжет картини — на ній неправедні священнослужителі нудяться в пекельних муках.

Оперна співачка "висловилася"

У справжній скандал перетворилося і "висловлювання" оперної співачки Катерини Абдулліної у соціальній мережі, де вона обговорювала тему української мови. В одному з обговорень солістка Національної опери України назвала українські школи "бидлячими" й зізналась, що тішиться від того, що її донька стала ученицею російської гімназії. Солістку відсторонили від участі у виставах.

Директорів видавництва "Факт" посадили на 6 років

Їх звинуватили у шахрайстві в особливо великих розмірах. Видавці Інокентій Вировий та Станіслав Чистяков начебто видурили у своїх знайомих близько 3, 5 мільйонів гривень. Шестеро ображених написали заяву до міліції. Видавництво "Факт" існувало з 1997 по 2011 рік. Займалося художньою літературою, літературознавчими студіями, мистецькими дослідженнями.

"Недовіра" до Троїцького

Колектив Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва висловив недовіру Владу Троїцькому, який був призначений на посаду головного художнього керівника. Їм не сподобалися нововведення режисера.

На прес-конференції Максим Бєльський, помічник режисера Влада Троїцького, роз'яснив ситуацію: "Ми хочемо розвивати і академічний, і сучасний напрямки, хочемо створити копродукцію, коли театр буде існувати поруч із "Сковорода-центром".

В наших планах було розширити аудиторію театру, адже діти віком від 12 років не ходять на вистави театру, їм нецікаво. Ми не є загарбниками - будемо шукати діалогу до останнього, якщо не знайдемо — можемо плюнути і піти".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали найгучніші «культурні» скандали 2013 року
25 грудень, 2013, 22:14