У Луцьку кризу долали за гроші Сороса і міста

У Луцьку кризу долали за гроші Сороса і міста
Луцька міська рада, міжнародний фонд «Відродження» та громадські організації у Луцьку спільно профінансували 21 проект, спрямований на подолання кризи.

Про це йшлося 6 березня на підсумковій конференції за результатами реалізації міні-проектів в рамках проекту ВОГО «Фонд місцевого розвитку» «Підтримка громадських ініціатив з подолання кризи в м. Луцьку», - повідомили у цій громадській організації.

Під час заходу 21 громадська організація презентувала свої міні-проекти, які стали переможцями в рамках конкурсу.

Голова ВОГО «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун назвав досвід співпраці в рамках цього проекту «унікальним для України».

«Адже переговори про підтримку соціальних проектів фондом «Відродження» велися з 2009 року. Однак більшість органів влади в Україні лише декларативно долучилися до цієї ініціативи. Ми ж запропонували свою готовність до втілення цього конкурсу, і Антикризова програма підтримала наш проект. У 2011 році було підписано інноваційний Меморандум про співпрацю між Виконавчим комітетом Луцької міської ради, Міжнародним фондом «Відродження» та ВОГО «Фонд місцевого розвитку», і це якісно підвищило імідж територіальної громади Луцька, оскільки в рамках проекту було профінансовано ініціативи 21 громадської організації», - сказав Петро Верзун.

Він повідомив, що проекти двох організацій, а саме, «Генерації успішної дії» та «Переображення», за результатами конкурсу були рекомендовані робочою групою на дофінансування, тож вони реалізовуватимуться ще в березні-квітні 2012 року.

Експерт Ірина Омельчук зазначила, що проект «Підтримка громадських ініціатив з подолання кризи в м. Луцьку» сприяв відновленню конкурсу проектів з проблем сім’ї та молоді, на який з міського бюджету цьогоріч виділено 100 тисяч гривень.

Довідка

Загальна сума конкурсу становила 300 000 гривень. Відповідно до «Меморандуму про співпрацю між Виконавчим комітетом Луцької міської ради, Міжнародним фондом «Відродження» та ВОГО «Фонд місцевого розвитку», фінансування проектів забезпечувались із бюджету м. Луцька (50%) та Міжнародного фонду «Відродження» (50%), при тому власний внесок заявника становив не менше, ніж 20%.
Загалом на конкурс протягом двох етапів прийому документів надійшло 56 заявок.

Презентації усіх проектів, які були представлені під час конференції, невдовзі будуть розміщені на сайті «Фонду місцевого розвитку».

Міжнародний фонд "Відродження" засновано у квітні 1990 року. Він входить до заснованої Джорджем Соросом мережі Фундацій Відкритого Суспільства, що складається з національних і регіональних фондів у понад 30 країнах світу, в тому числі в Африці, Центральній і Східній Європі та на території колишнього Радянського Союзу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пропорція 50 на 50... влада повинна бути більше зацікавлена в діяльності ГО
Відповісти
Конференція дала змогу почерпнути нові знання з продемонстрованих досягнень різних організацій-учасників, а також дала для мене поштовх для нових ідей!
Відповісти
Сорос непоганий дядько, раз дає змогу розвиватись нашим ГО. Та й влада міська молодець. Головне ж - результат, а він є....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку кризу долали за гроші Сороса і міста
06 березень, 2012, 17:48