Головний тимошенківець Луцька вимагає закриття провадження проти нього

Головний тимошенківець Луцька вимагає закриття провадження проти нього
Керівник луцької "Батьківщини" Сергій Григоренко вважає, що прокуратура має закрити кримінальне провадження відкрите проти нього.

Відповідне звернення до правоохоронців готує його захисник, - повідомили у прес-службі партії.

Як відомо, 26 грудня набув чинності закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

У Луцьку "хуліганство" та "блокування приміщення обласної ради" слідчі інкримінують шістьом активістам Євромайдану: "батьківщинівцям" Ігореві Гузю, Сергієві Григоренку, Богдану Шибі та громадським активістам Володимиру Бондарю, Майї Москвич та Миколі Собуцькому.

"Закрити кримінальне провадження може або прокуратура, або суд. Оскільки закон про амністію вступив у дію сьогодні, мій захисник звернеться до прокурора, який порушив справу, аби її закрити, зважаючи на цей закон", - розповів Сергій Григоренко.

За його словами, якщо правоохоронні органи не візьмуть до уваги закон, який звільняє від кримінальної відповідальності учасників Євромайдану, доведеться вдаватися до мирних громадських акцій протесту, звертатися до народних депутатів, ЗМІ та привертати увагу міжнародної спільноти.

Обласний комітет спротиву розглядає можливість організації багатолюдної акції біля приміщення обласної прокуратури у разі зволікання з припиненням політичних репресій проти волинських активістів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завтра прокурорам буде "спекотно"!
Відповісти
Продовжити провадження прооти Григоренка з матьківщини....
Відповісти
Останні новини
Головний тимошенківець Луцька вимагає закриття провадження проти нього
26 грудень, 2013, 12:02