Закон про «амністію» - порятунок для правоохоронців, - Шиба

Закон про «амністію» - порятунок для правоохоронців, - Шиба
Так званий закон про амністію для євромайданівців є порятунком для правоохоронців, - каже активіст луцького Євромайдану, депутат Луцькради Богдан Шиба.

«Вважаю закон, який звільняє від кримінальної відповідальності учасників мирних акцій протесту, порятунком для правоохоронних органів, щоб вони могли в один момент закрити надумані справи», - цитує його прес-службі ВО «Батьківщина».

Як відомо, йому Луцький міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання терміном на два місяці, заборонивши при цьому брати участь у масових заходах, мітингах, пов’язаних із євроінтеграцією.

Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», який вступає у силу сьогодні, 26 грудня, знімає усі звинувачення із Богдана Шиби, однак «батьківщинівець» сумнівається, що правоохоронці одразу візьмуться його виконувати.

«Закон припиняє ті переслідування, які були розпочаті кілька тижнів тому. Не думаю, що міліція заспокоїться, а другого такого закону вже не буде. Наша боротьба тільки починається. Народ не може пробачити владі та спецназівцям побиття невинних на майдані, журналістів. Янукович не виконав жодних вимог Майдану, не зробив жодного кроку до євроінтеграції… Чинна влада не збирається зупинятися, не дивлячись на підписаний закон. Вона й надалі намагатиметься силовими методами зупинити кризу в країні, щоправда тепер, як ми переконалися після побиття журналістки Тетяни Чорновол, влада використовуватиме точкові удари на окремих активістів», - зауважив Богдан Шиба.

Як повідомили в обласному комітет спротиву, у разі зволікання з припиненням політичних репресій проти волинських активістів можлива багатолюдна акція протесту біля приміщення обласної прокуратури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Беркутам премій надавали, ще й амністували. Красота!
Відповісти
Останні новини
Закон про «амністію» - порятунок для правоохоронців, - Шиба
26 грудень, 2013, 14:20