У Луцьку через Євромайдан «пресують» бізнесменів

У Луцьку через Євромайдан «пресують» бізнесменів
На рідню одного з активістів Євромайдану «наїхали» контролери: підприємець каже, що візит правоохоронців дивним чином співпав з початком кримінального переслідування інших учасників луцького Євромайдану.

Про це йдеться у заяві директора підприємства «Тріада» Олени Леонової, яку вона надала виданню ВолиньPost.

Леонова – дружина активіста Євромайдану Володимира Пащенка.

Жінка стверджує: її підприємство стали звинувачувати в ухиленні від сплати податків одночасно з початком кримінального переслідування шести євромайданівців.

Окрім того, зі слів Леонової правоохоронці тиснуть навіть на фірми, які не мають жодного стосунку до сфери діяльності «Тріади».

У заяві Олени Леонової йдеться:
.
Олена Леонова
Олена Леонова
«У понеділок, 16 грудня 2013 року на ПП «Тріада», яке я очолюю, завітали слідчі з управління Міндоходів у Волинській області. Вони вручили мені постанову про витребування документів.

У цій постанові ПП «Тріаду» звинувачують у тому, що протягом 2012-2013 років «організувала та реалізовує схему ухилення від сплати податків та митних платежів, використовуючи реквізити ряду підприємств, що мають ознаки фіктивності». Йдеться про ТОВ «Промгаз інвест», ТОВ «Агролюкс», ТОВ «Імперіал груп Україна», ТОВ «Промислові оливи».

Відповідально заявляю: із жодним із зазначених підприємств ПП «Тріада» ніколи не заключала договір на брокерське обслуговування і таким чином не надавала послуги з митного оформлення.

Свою діяльність ПП «Тріада» проводить виключно на підставі ліцензії Держмитслужби на здійснення митної брокерської діяльності.

Митний контроль здійснюється безпосередньо посадовими особами органів доходів і зборів, зокрема перевірка документів, митний огляд, перевірка обліку товарів, що переміщається через державний кордон тощо.

Взаємостосунки брокера з особою, яку він представляє визначається договором. Здійснення митних платежів лягає на плечі підприємства, яке заключило зовнішньо-економічний договір.

Тому звинувачення про те, що ПП «Тріада» ухилялася від сплати податків та митних платежів при імпорті товарів в Україну є абсурдними.

Звертаю увагу на два знакові факти.

По-перше, поява звинувачення проти ПП «Тріада» дивним чином співпала з початком цілої низки прокурорських перевірок (зокрема щодо дотримання земельного законодавства) на інших підприємствах, де я є засновником.

По-друге, посилена увага до мого бізнесу з боку правоохоронних органів, знову ж таки, дивним чином співпала з появою кримінальних звинувачень шістьох активістів Євромайдану – Ігора Гузя, Володимира Бондара, Майї Москвич, Миколи Собуцького, Багдана Шиби, Сергія Григоренка. Їх переслідування почалося 11 грудня. Перша перевірка на мої підприємства прийшла 12-го.

По-третє, останнім часом правоохоронні органи зацікавилися фірмами, які надають послуги ПП «Тріада». І хоч послуги ці не мають ніякого стосунку до сфери діяльності «Тріади» (скажімо, поставка канцелярських матеріалів), все ж прокуратура їх «пресує», вимагаючи надати фінансово-бухгалтерські документи.

Тому вважаю, що такі дії контролюючих органів носять виключно замовний політичний характер з метою тиску на позиції мого чоловіка – Володимира Пащенка.

Контролери не просто демонструють зневагу до законодавства України, а й підривають репутацію компанії «Тріада», яка за більш як 10 років роботи не знала нарікань з боку клієнтів.

Олена Леонова,
директор ПП «Тріада»,
дружина Володимира Пащенка

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 26
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
до Неньки ніяк не замінює сплати податків!
Відповісти
Статус коментатора-аноніма не замінює потреби не бути бовдурем. Читай заяву, а потім шось пиши
Відповісти
Укладайте угоду з адвокатом, якому довіряєте; передавайте йому всі документи на вивчення - а він вже й буде вирішувати, що варто надавати правоохоронцям, а що не має стосунку до їх питань. В усякому випадку, в адвоката правоохоронцям забрати документи буде важче, ніж у підприємства безпосередньо.
Оскаржуйте дії правоохоронців по всіх можливих інстанціях.
Потурбуйтеся, щоб працівники фірми відмовилися від дачі свідчень (а їх можуть допитувати, як свідків).
Це - війна.
Проте інколи підприємці надають перевагу мирному способу - "вирішувати" питання іншими методами. Досить часто силовики саме до цього й намагаються спонукати :)
Відповісти
Завтра коту хвоста прищимлять дверима, не навмисно, а скажуть що співпало...!:) Платіть податки, будьте чесними перед державою і тоді ніяка сссу...а до вас не причепиться, хоть Майдан, хоть...!!!
Відповісти
Мною сплачені всі податки, а тиск з боку керівництва "Завокзального" ринку не припинено : Світло вимкнено,вимога привести павільйон до "певних" норм, які в природі не існують на нашому ринку. Я чесна перед державою, а далі ?.....
Відповісти
Керівництво "Завокзального" ринку – це не держава!
Відповісти
але держава має контролювати і захищати своїх платників податків.Для чого стільки контролюючих органів, певно, щоб штрафувати тих, хто платить, а хто порушує закон - відповідальності не несе.
Відповісти
ТО ДЕРЖАВА В ДЕРЖАВІ, а будівлю "Завокзального" облспоживспілка і не будувала, добра держава ПОДАРУВАЛА. На сьогодні ; місто дає 1 кв. за 3 грн. 60 коп. , а Горгут підприємцям -60грн. При вирішенні задачки - місто втрачає до 20 мільйонів в рік. Чого то нікого не хвилює? ТЕРИТОРІЯ НАЛЕЖИТЬ ГРОМАДІ МІСТА, а користується хто??? От і відповідь: багато говорять- треба заткнути рота.
Відповісти
то банда злодюг які рекетують торгашів. а мєнтам по барабану.якби не купка тих кого до сказу довели то вже грейдером змели б там все а так воні коло того базару .всеравно построять новий ювант.
Відповісти
Завокзальний ринок - це облспоживспілка. Облспоживспілка це державна установа в якій відмиває гроші Кандиба і вона виконує всі накази з верху !!! Підлизує дупу чиновникам)))
Відповісти
Ото наша Волинь, да такої пресухи ніде немає!
Відповісти
То на час Євромайдану нікого перевірти не можна?
Дивна логіка.
Відповісти
ми навпаки хочемо аби виявляли тих, хто не платить, - так вони пресують тих, хто платить.
Відповісти
Ой, ще жоден не платник з дверей не зізнався, що він злодій. Всі кричать: йдіть перевіряйте нечесних, а не нас квіточок.
Відповісти
Все правильно! Любишь кататься - люби и саночки возить. Заклики до державного перевороту - це вам не хіханьки-хаханьки. З достовірних джерел відомо, що Пащенко вже звалив за кордон.
Відповісти
Статус свідомого українця вимагає від нього бути ТУПИМ!
Відповісти
ТО ЯКШО ВІН УЧАСНИК ЄВРОМАЙДАНУ- ТЕПЕР НЕ МОЖНА ПЕРЕВІРЯТИ НІ ЙОГО КОХАНОК...НІ КОХАНЦІВ???
Відповісти
закон- є закон!!і нема шо майдан скрізь приписувати!
Відповісти
зараз на когось з шести активістів євромайдану пташка серне- це теж буде "репресія" чи "тиск" ??
Відповісти
політичне замовлення і рука Москви (чи Москвич???)
Відповісти
на триаду можна наехать и без евромайдана там много интересных фирм проходят
Відповісти
так так
Відповісти
це невід'ємна частина цього суспільства. У нас репресують тих, хто нічого не краде.
Відповісти
плати податки,не давай хабарі,не плати зарплату у конвертах,та не кради врешті і не будеш податкової боятись,ви всі у влади на гачку,бо рило у всіх в пуху,самі через свою жадібність порушуєте закон а коли беруть за сраку горланите про політичні репресії,вам дозволяють красти покі ви за владу,підняв хвоста проти-будеш наказаний,так з вами-злодіями буде завжди,не порушуйте закон
Відповісти
Злочинна влада діе іх злочинними методами і не треба коментувати що це звичайна перевірка. Цеще один доказ необхідності Майданів і боротьби!!!
Відповісти