У Луцьку влаштували День ганьби. ФОТО

У Луцьку влаштували День ганьби. ФОТО
Близько сотні лучан 27 грудня о 9:00 прийшли до стін обласної прокуратури, аби висловити своє незадоволення діями правоохоронних органів.

Зі слів організаторів, акція «День ганьби» покликана привернути увагу до кримінальних переслідувань та тиску щодо учасників євромайдану.

Мітингарі зібралися біля наметового містечка, тримаючи у руках плакати з написами «Амністія у силі – припиніть судилище», «Захарченко – не міністр, Терещук – не генерал», «Політичним репресіям – ні», «Конституція гарантує право на мирні зібрання», «27 грудня – день ганьби».

Під час зібрання були присутні депутати Луцької міської ради Павло Данильчук, Сергій Григоренко, Василь Гриб, депутат Волинської обласної ради Святослав Боруцький, Олександр Пирожик, колишній голова Волинської облдержадміністрації Володимир Бондар.

Присутні тримали у руках прапори політичних сил «УДАР», «Свобода», «Батьківщина», «Батьківщина молода».

На початку акції частина активістів колоною рушила до приміщення Луцького міськрайонного суду на вулиці Шевченка, де о 9:30 повинен був розпочатися розгляд клопотання про обрання міри запобіжного заходу для активіста євромайдану Миколи Собуцького.

Нагадаємо, його підозрюють за трьома статтями: 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), 296 (хуліганство) і 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Володимир Бондар нагадав, що нині відкриті кримінальні провадження щодо шести активістів євромайдану. Учасники пікету вважають справи переслідуванням, а тому вимагають відставки прокурора області Андрія Параки, начальника обласного УМВС Олександра Терещука та голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Володимир Бондар також згадав про побиття журналістки Тетяни Чорновол та активістів євромайдану з інших областей.

«Це так влада реагує на думку людей, які хочуть просто жити у Європі», - зазначив Бондар.

«Ми прийшли сказати: «Ні!» прокурорському та міліцейському бєзпрєдєлу», - зазначив активіст.

Депутат Ківерцівської міської ради Олександр Вронський також не підтримує дії прокуратури. Зокрема, він розповів, що прокурор оскаржив у суді звернення міської ради щодо вимоги імпічменту президента, відставки уряду. Феміда таку позицію прокурора підтримала, адже, мовляв, колегіальний орган права на звернення до вищих центральних органів влади не має.

«Але протягом трьох років такі звернення були. І лише коли звернення мало політичних характер, прокурор звернув на нього увагу», - зазначив Вронський.

Депутат міської ради Сергій Григоренко у своєму виступі згадав про тиск на бізнес, зокрема про прокурорські перевірки ПП «Тріада», засновником якого є дружина активіста євромайдану Володимира Пащенка.

Пікет триватиме до обіду. Присутні під стукіт барабану вигукували «Ганьба». До слова, чимало автомобілів підтримували пікет сигналами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Баґатотисячний натовп...
Відповісти
http://censor.net.ua/news/265036/ukraina_samaya_bednaya_strana_v_evrope_kotoruyu_obognali_daje_albaniya_i_moldova_reyiting
Відповісти
Стадо бикоти!
Відповісти
Тролли здесь,значит обкакиваются супостаты,воняйте дальше и бойтесь!
Відповісти
кого боятися- бидло з бочкой?
Відповісти
А Бондар все не вгамується?!!! Працювати йди Володю на користь громадян, а не з рупором все бігаєш, як дитина мала...!
Відповісти
почекайте люди і ці жопнікі скоро склякнуть мо підуть працювати нероби
Відповісти
Суспільне сміттє...
Відповісти
троллі, балакати не мішки носити. земля кругла ;)
Відповісти
Ви дауни пишете на плакатах що Терещук не генерал, а це можливо один зі справжніх генералів.
Відповісти