Школярі масово ігнорують іспит з російської мови

Школярі масово ігнорують іспит з російської мови
У нинішньому році зовнішнє незалежне тестування в школах вибрало більше випускників, ніж в минулому році.

Про це пише ТСН з посиланням на «Сегодня». Обдзвонивши всі центри тестування, видання нарахувало 329 119 абітурієнтів, які захотіли пройти ЗНО.

В минулому році на тестування зареєструвалися 258 000 українців.

Популярними предметами залишаються українська мова і література та історія України, оскільки це обов'язкові тести.
А ось російська мова помітно здала позиції. Приміром, у Київському центрі, який обслуговує Київську, Чернігівську та Черкаську області, будуть здавати російську 605 осіб, це близько 1% від усіх заявок.

«Минулого року ця цифра була більше, навіть незважаючи на те, що абітурієнтів було наполовину менше. Все тому, що багато школярів не розібралися в правилах і сподівалися, що результати з російської їм зарахують замість української. У нинішньому ж році на російську мову зареєструвалися виключно ті люди, яким цей предмет потрібен для вступу, наприклад, на викладачів російської мови», – каже директор Київського центру тестування Світлана Сакаєва.

Найбільш непопулярною залишається іспанська мова. Наприклад, у Вінницькому центрі, який обслуговує три області, тести з цієї мові вирішили писати всього 9 чоловік.

Раніше заявляли, що за абітурієнтами стежитимуть відеокамери. Але поки установка відеоспостереження під питанням – у деяких регіонах вирішили, що це їм не по кишені.

«Досить членів комісії, щоб ніхто не шахраював на тестах», – зауважив директор Івано-Франківського центру Богдан Томенчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗНО-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Школярі масово ігнорують іспит з російської мови
07 березень, 2012, 09:29