«ГазМяс» Кварцяного - у переліку спортивних курйозів року

«ГазМяс» Кварцяного - у переліку спортивних курйозів року
Сформували перелік 15 спортивних курйозів 2013 року, яка сталися в українському спорті.

Спорт — це не тільки голи, очки та метри. Це ще й різні курйози та навколоспортивні моменти, - пише Gazeta.ua.

1. Полтавські біляші для Блохіна і "йолка" від Євромайдану

Київське "Динамо" під керівництвом Олега Блохіна продовжило встановлювати антирекорди у цьому сезоні. До першої в історії "бронзи" додалася розгромна поразка з різницею у три м'ячі та інші невтішні показники.

Після нічиї з "Ворсклою" у Полтаві в Олега Володимировича з трибуни кинули трьома біляшами. На прес-конференції тренер зізнався, що майор міліції у підтрибунному приміщенні послав його на три букви і назвав на "ти".

Конфлікти в Блохіна виникали не тільки з уболівальниками та правоохоронцями, але і з журналістами. Олег Володимирович емоційно реагував на питання про свою можливу відставку та гру "Динамо".

Перед матчем Ліги Європи з "Рапідом" Блохін поскаржився, що не може зводити дітей в центр міста на ялинку так як у столиці триває Євромайдан.



"Люди мають право відстоюють свою позицію, але я як киянин не можу поїхати в центр міста, не можу повести на ялинку дітей. У кожного свої проблеми. У нас - гра з "Рапідом", у когось - Євромайдан", - сказав Олег Володимирович.

Євромайдан у свою чергу вибачився перед Блохіним і подарував йому персональну "йолку", яку встановили біля тренувальної бази "Динамо".

Додамо, що на зимову перерву кияни пішли на другому місці у турнірній таблиці і вийшли у плей-офф ліги Європи. Блохін працюватиме з "Динамо" як мінімум до кінця сезону.

2. Незвичайні пригоди Мілевського у Туреччині

Новий сезон один із найбільш скандальних та одіозних українських футболістів Артем Мілевський розпочав на кордоні Туреччини та Сирії. Нападник підписав трирічний контракт з командою "Газіантепспор". Фанати зустрічали гравця в аеропорту як героя, навіть носили на руках. Але протягом листопада і грудня Міля лише одного разу був задіяний у грі. Схоже, під час зимової перерви футболіст змінить команду. У Туреччині Артем готував шаурму, перетворив свій "Ferrari California" у купу металу і активно коментував новини про "Динамо". Зокрема, закликав вболівальників набратися терпіння і дати Блохіну час. Перед новим роком футболіст змінив свій стиль. Фото свого нового іміджу виклав в Instagram.

3. Витівки Алієва

Майже всю осінню частину сезону колишній футболіст збірної України Олександр Алієв провів у "Динамо"-2. На цьому досягненні він не зупинився і час від часу потрапляв у різні скандальні ситуації.

Наприклад, загуляв у Тернополі. Півзахисник напередодні матчу з місцевою "Нивою" погуляв у двох нічних клубах міста. Під час матчу Алієв також відзначився — вилученням, зламаним кутовим прапорцем, суперечками з арбітрами і візитом в їх кімнату.

А ще Олександра спіймали на курінні біля афіші відбірного матчу ЧС-2014 Україна — Польща.

Додамо, що контракт Алієва та "Динамо" завершиться у грудні.

4. Креатив від Багатскіса


Емоційний наставник київського "Будівельника" Айнарс Багатскіс — це справжня знахідка для журналістів. Навіть якщо ви не цікавитеся баскетболом, то прес-конференції латвійського фахівця не залишать вас байдужим. Словом, краще раз прочитати і послухати самому...



Після перемоги над "Дніпром" у Суперлізі

"У першому таймі більш-менш приймали потрібні рішення, а в другому ми вже почали посміхатися. Все-таки, на носі католицьке Різдво і нам вже здавалося, що ми - Санта-Клауси і повинні дарувати "Дніпру" подарунки. І ми дарували, а вони класно скористалися цим."

Після перемоги над "Азовмашем" у Суперлізі

"На початку сезону я бачив, які поєднання гравців мають бути, але виявилося, цим гравцям було ... не буду говорити, як я думав. Їм було все одно як грати в українській лізі. Вони готові були грати через жо*у, вибачте що я так говорю."

Після поразки "Фенербахче" в Євролізі

"А взагалі я лаявся в тайм-аутах. Що ще? Заспокоював команду і лаявся", - казав він.



5. Янукович застряг у кріслі

Перемога збірної України над Францією у стиковому матчі за право зіграти на ЧС-2014 викликала у президента України Віктора Януковича цілу бурю емоцій. Після першого голу глава держави спробував встати, але це було не так легко зробити. Лише з третьої спроби Януковичу вдалося піднятися на ноги.



Після матчу президент завітав до роздягальні, щоб потиснути футболістам руки і привітати з перемогою. Схоже, не всі були раді його візиту...



6. "Європейське" виховання вболівальників збірної Франції

Вболівальники збірної Франції освистали гімн України перед повторним поєдинком у плей-офф ЧС-2014. Після того, як диктор оголосив про виконання "Ще не вмерли України ні слава, ні воля" з трибун переповненого 80-тисячного "Стад де Франс" почав лунати гул.

Збірна України програла французам той матч з рахунком 0:3 і упустила путівку до Бразилії.

Цей програш став першим для "синьо-жовтих" у 2013 році. Наша команда не програвала 11 матчів поспіль.



7. Бей, Саня, бей!

Цього року Володимир Кличко провів два поєдинки. Величезний ажіотаж викликав його бій проти "Руського витязя" Олександра Повєткіна. Прогнозовано він завершився перемогою українця, хоча і тривав всі 12 раундів. І весь цей час разом з голосом коментатора глядачі чули підказки і викрики у бік Повєткіна невідомих фанатів чи членів його команди. Цитуємо мовою оригіналу:

"Спокойно, Саша спокойно!"
"Саня, бить надо, бить"
"Отбивай руки ему"
"Петух! Бей петуха"
"Саня, соберись"
"Мы с тобой, Саня"
"Саня, качай, качай его. Вот так. Еще. Вот так. Еще"
"Саня, бей его"



8. Кличко і Шварценеггер помірялись біцепсами


Цікава "розмова" вийшла між відомим боксером-суперважковаговиком Володимиром Кличком і легендарним кіноактором, колишнім губернатором штату Каліфорнія (США) Арнольдом Шварценеггером.

Співрозмовники обмінялися фотографіями у Твіттері. "Намагаюся наздогнати тебе з 12 років, Арні". На фото боксер скопіював відому стійку Шварценеггера, зображену на плакаті.

І цей крок Володимира не пройшов непоміченим повз губернатора-термінатора. Шварценеггер опублікував на своїй сторінці в Твіттері знімок на тлі плаката з Володимиром Кличком.

"Чудовий кадр. Фантастика. Радий бачити як один з моїх улюблених чемпіонів копіює мою позу. Ось відповідь", - підписав Шварценеггер.

Пізніше Арнольд завітав у гості до Володимира.

9. Фаєр-шоу фанатів "Чорноморця"

Одеський "Чорноморець" під керівництвом Романа Григорчука став відкриттям року. Команда вперше в історії вийшла з групи Ліги Європи. У вирішальному матчі "моряки" перемогли голландський ПСВ на виїзді. У чемпіонаті України команда іде п'ятою, хоча відставання від другого "Динамо" становить один пункт.

Вболівальники привітали команду з виходом в Євровесну прямо в будівлі аеропорту. Близько п'ятої ранку фанати влаштували фаєр-шоу, розгорнули банер з написом: "Спасибі за хорошу гру в 2013 році", співали пісні та вигукували футбольні кричалки під барабанний бій.

Додамо, що після матчу в Ендховені Роман Григорчук одягнув на прес-конференції кепку свого гравця Олексія Антонова.



10. "Темний матч" "Дніпра" та "Металіста" тривалістю в два місяці

Для дніпропетровського "Дніпра" цей рік, принаймні перша половина поточного сезону видалася містичною. Центральний матч 12-го туру прем'єр-ліги з "Металістом" був перерваний на початку другого тайму через відсутність освітлення на стадіоні "Дніпро Арена". Вболівальники ще довгий час залишалися на трибунах і світили своїми мобільними телефонами. Вийшла фантастична атмосфера. Бракувало тільки якоїсь музичної групи.

У підсумку арбітр Анатолій Жабченко вивів команди з поля, а надалі делегат матчу прийняв рішення скасувати гру. На момент зупинки "Дніпро" вів у рахунку 2:1. Пізніше команди дограли другий тайм. Підсумковий рахунок 2:2. Тайми розділили близько двох місяців.

Також "Дніпро" був виключений з поточного розіграшу Кубка України і оштрафований на 75 тисяч гривень за неявку без поважних причин на матч 1/8 фіналу з одеським "Чорноморцем". Версія "Дніпра" - літак не зміг сісти в аеропорту Одеси. Версія "Чорноморця" - літак "Дніпра" був зайнятий на перевезенні "Динамо".

11. Крихітна сукня бразильської моделі довела до відчаю іранців

Невеличкий скандал розгорнувся після жеребкування ЧС-2014. Відома бразильська телеведуча і модель Фернанда Ліма визнала, що її сукня під час церемонії була занадто зухвалою.

"Я не хотіла нікого образити і приношу свої вибачення", - сказала 36-річна Ліма у відповідь на скаргу іранських телекомпаній на занадто відверте вбрання ведучої.

Фернанда пообіцяла одягнутися скромніше на майбутню церемонію вручення "Золотого м'яча", в якій вона також братиме участь.

12. Англійський приклад для "Арсенала" та "Кривбаса"

Минулого сезону Україна втратила криворізький "Кривбас". Тепер зник ще один клуб прем'єр-ліги — київський "Арсенал". Все через відсутність фінансування.

Можливо варто запозичити досвід англійських команд, зокрема "Фарнборо", який виступає у Південній конференції (шоста за значимістю англійська ліга). Футболісти змінили свої імена та прізвища, взявши нові імена на честь відомих гравців: Пеле, Дієго Марадони, Зінедіна Зідана, Жозе Моурінью та інших.

Змінити імена від футболістів і тренерів вимагала букмекерська компанія Paddy Power в обмін на фінансову допомогу. "Фарнборо" знаходився у важкій ситуації, і Paddy Power фактично врятувала клуб від банкрутства.

13. Коноплянка нагородив Федецького Золотим м'ячем

Євген Коноплянка — найпозитивніший футболіст України. Його інтерв'ю виходять завжди мега-веселими. Хавбек "Дніпра" не лізе за словом у кишеню і кожного разу дивує чимось оригінальним. Зокрема, після перемоги збірної України над Францією Женя повідомив, що справжнім героєм матчу є Артем Федецький і йому, а не Франку Рібері потрібно віддати Золотий м'яч.



14. Українську гімнастку "привітали" гімном Росії

Українська гімнастка Ганна Різатдінова виграла вправу з обручем на домашньому чемпіонаті світу. Під час нагородження організатори включили гімн Росії. Різатдінова хотіла заспівати "Ще не вмерли...", і дуже здивувалася, коли почула не ту мелодію. Дівчина навіть вигукнула: "Стоп!". Гімн швидко змінили, після чого новоспечена чемпіонка світу заспівала.



15. "ГазМяс" від Кварцяного

Один з гравців луцької "Волині" "злив" в інтернет запис "гарячої" розмови наставника команди Віталія Кварцяного з підопічними після домашньої поразки від київського "Динамо". Господарі програли з рахунком 1:4 і лють наставника "Волині" не знала меж. Віталій Володимирович не соромився міцних словечок. За більше 14 хвилин відео жоден із футболістів навіть голосу не подав. Додамо, що Кварцяний є наставником і президентом "Волині". Також він очолює Волинську Федерацію футболу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Кварцяний
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую ВВ!!! Ці дебіли тільки сидять по клубах. А грати не можуть....алкаши....
Відповісти
Кварцяний очолює Волинську федерацію футболу, а не Луцьку
Відповісти
Останні новини
«ГазМяс» Кварцяного - у переліку спортивних курйозів року
30 грудень, 2013, 10:51