Марш Євромайданівців у Донецьку. ФОТО. ВІДЕО

Марш Євромайданівців у Донецьку. ФОТО. ВІДЕО
Марш активістів активістів Євромайдану відбувся в Донецьку 29 грудня.

У ньому взяли участь втричі більше людей, ніж під час першого заходу. Це майже триста людей у віці від 18 до 75 років, деякі прийшли з дітьми, ‒ пише Gazeta.ua.

За півгодини до початку заходу, коли біля пам’ятника Шевченку було лише троє студентів, до них підійшло 7 міцних чоловіків близько 40 років. Почали називати хлопців фашистами та нацистами. Один з чоловіків ‒ світловолосий в чорному пальто - став хапати за руки молоду людину та наступати на плакат. Активіст почав кликати на допомогу, після чого чоловік перейшов на інший бік вулиці.



Незабаром цього нападника побачили в компанії секретаря Донецької міськради Сергія Богачева, голови районної організації «Молоді регіони» Родіона Мустафаєва та керівника апарату міської організації Партії регіонів Олексія Грановського. Так само поруч знаходився заступник голови Ворошилівської райради Іван Приходько. З місцевою партійною елітою неврівноважений чоловік розмовляв по-дружньому, усміхаючись.

«Мені набридло, що ви тут стоїте та заважаєте людям відпочивати», ‒ так один із чоловіків спортивної статури пояснив свою присутність на євромайдані.



У цей час його товариш давав інтерв’ю телебаченню: «Я просто житель Донецька і я обурений. Цивілізовані люди придумали вибори. Якщо вас щось не влаштовує, голосуйте за тих, хто вас влаштовує. Я проти, щоб народ збирався на такі мітинги».

Окрім того, поруч в підземному переході почали збиратися обурені літні жінки. Серед них упізнали ‒ працівниця Калинінської районної в Донецьку організації Партії регіонів Альвіна Фоменко. Коли колона вишикувалася, з підземного переходу вони вийшли і попрямували до активістів. Одна з бабусь вирвала з рук хлопця плакат: «Батя, мы стараемся!» та почала його рвати.

«Я ‒ націоналістка! Чому воно на російській мові написане, ми ж за Україну ідем, чи за кого? Якщо прийшли до Тараса, ми повинні говорити не на російській мові, а вивчити державну. Мені не подобається, коли говорять на російській, ‒ несподівано ламаною українською почала вимовляти «регіоналка» Фоменко.

За нею стояли молодики спортивної зонішності, спостерігаючи за реакцією учасників на скандалістку. Потім до колони кинулася ще одна пенсіонерка і почала кричати російською: «Геть з Донецька! Вас усіх потрібно загнати в шахту!»

На початок маршу титушки розосередилися уздовж колони та пішли поряд з чиновниками та офіцерами міліції, перемовляючись між собою. Всього цих спортсменів нарахували 13. Учасники маршу крокували по головній вулиці міста, скандуючи: «Банду геть!», «Права людини понад усе!», «Титушки ‒ ганьба України», «Донецьк, не мовчи!».

Несли прапори України і ЄС. Тримали плакати: «Народ є влада», «Премудрые пескари закончат на скоровордке!», «Бандитов вон! Даешь закон!». На 15-метрових шпалерах написали: «Донбасс! Нам гонят порожняк!».

Цього разу більше донеччан виражали учасникам ходу підтримку. Хоча при спілкуванні люди говорили, що не можуть приєднатися до акції, оскільки це загрожує їм втратою роботи. Автівки сигналили. Деякі перехожі махали руками та аплодували. Титушки спостерігали за учасниками і постійно координували свої дії по телефону.

Через квартал від місця початку ходу на колону напали троє молодиків. Одного з них активісти затримали і передали працівникам міліції. «Випускай наших дівчаток», ‒ сказав по телефону один із спортсменів. Знову з’явилася Альвіна Фоменко. Вона вихопила у літнього учасника плакат: «Україна іде в Європу, а совок лізе в Євразію». І почала кричати: «Вас люди не поважають, вас мало! Мені соромно за те, що ви тут кажете!»

Євромайданцівці дійшли до пам’ятника Сергію Бубці. Домовились, що 31 грудня влаштують пікет резиденції Рината Ахметова у Ботанічному саду. Називали Ахметова головним спонсором ПР.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
явно не в собі, потрібна серйозна реабілітація. Нехай подумає, хто її чоловіка-шахтера угробив, адже вони на безпеку людей кошти не тратять.
Відповісти
мега марш звезених людей з майдану, гроші є, києвляни скинулись, то чому ж не звозити майданівців на схід, ще й під шумок замутити акцію. Сміх та й годі. Може вже досить всяку нісенітницю писати. Краще на плакаті, який на палатці що навпроти обл.прокуратури написати червоним слово - причепні.
Відповісти
ну а що, стадові баранчиків з донбасу потрібно показати правду, а то вони як сонні мухи після зомбоящика сліпі котенятка які ще вірять у покращення і цара Вітю
Відповісти
зомбують донбас по повній програмі.
але не думають що все "тайноє" стане явним, і таким провокаторам відкриють оченята!
Відповісти
Останні новини
Марш Євромайданівців у Донецьку. ФОТО. ВІДЕО
30 грудень, 2013, 11:43