Податківці виправдовуються, що наїхали на «Тріаду» не через політику

Податківці виправдовуються, що наїхали на «Тріаду» не через політику
Після того, як керівник луцького підприємтства "Тріада" Олена Леонова заявила, що на її бізнес тиснуть податківці, й назвала причиною цього активність її чоловіка на Євромайдані, в Головному управлінні Міндоходів у Волинській області повідомили, що вони просто перевіряють заяву про вчинення кримінального правопорушення.

Про це йдеться у повідомленні, поширеному прес-службою обласного управління Міндоходів.

У повідомленні йдеться:

"Про вчинення кримінального правопорушення посадовцями ПП "Тріада" слідче управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів Волині поінформував директор одного із приватних підприємств.

Із заяви, що надійшла до слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Волинській області 12 грудня 2013 року від директора одного з волинських ТзОВ випливає, що службові особи ПП "Тріада" діючи умисно, протягом 2012-2013 років ухилились від сплати податків в сумі понад 800 тис. грн.

Зокрема, як стверджує заявник, шляхом не відображення в бухгалтерському та податковому обліках підприємства отриманого доходу від надання послуг при розмитненні товарів ПП "Тріада" ухилилось від сплати податків у значних розмірах.

Крім того, у заяві вказано, що службовими особами ПП "Тріада" упродовж 2012-2013 років вчинено службове підроблення з метою приховування від митного контролю та заниження митної вартості високоліквідних товарів.

Відповідно до частини 1 статті 214 КПК України слідчий невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Зважаючи на викладене, 12.12.13 слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Волинській області за вказаною заявою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.366 КК України.

На даний час триває досудове розслідування, в ході якого перевіряються наведені в заяві факти, проводяться слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

Відтак, про замовний характер слідства чи тиск на директора ПП "Тріада", в зв’язку з політичними подіями не йдеться, - запевнили у слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Волинській області .

Прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Податківці виправдовуються, що наїхали на «Тріаду» не через політику
01 січень, 2014, 15:09