Майданівським активістам «шиють» порнографію

Майданівським активістам «шиють» порнографію
Активіста Харківського Євромайдану Олександра Чижова викликають на допит і звинувачують у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу «Вконтакте».

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці, повідомляє Євромайдан SOS, ‒ повідомляє Українська правда.

"Сьогодні близько 11:30 у 100 метрах від зупинки міського транспорту "Харківський м'ясокомбінат" по проспекту Гагаріна в Харкові мене "зустріли" 5 співробітників УБОЗ, заштовхали в затоновану машину зі звичайними номерами та відвезли до Червонозаводського райвідділку міліції", ‒ розповів він.

"По дорозі один з "міліціонерів" відібрав мій мобільний телефон, без понятих та без протоколу вилучення. У райвідділі мене завели до каб.№14 слідчого Бабушкіна Володимира Яковича та почали звинувачувати у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу Інтернет (через переписку на сайті соцмережі Вконтакті) ‒ за статтею 301 ч.2 КК", ‒ додав Чижов.

"Крім того, в мене взяли паспорт і зробили його копію. При цьому той співробітник, який забрав мій телефон, переписав з нього собі на аркуш контакти, нічого не пояснюючи", ‒ заявив він.

"Також мені погрожували вилученням мого домашнього та робочого комп'ютерів, дзвінками на роботу, сусідам, родичам та знайомим з повідомленням про те, що я займаюся розповсюдженням порнографічних матеріалів", ‒ повідомив активіст.

"Я відмовився давати свідчення без адвоката. Мене протримали в кабінеті слідчого близько двох годин, змусили зробити запис в журналі реєстрації, який спеціально занесли з прохідної райвідділу до кабінету слідчого, що я не маю претензій, та відпустили, виписавши повістку на 10:00 08.01.2014, коли я повинен з'явитися для дачі показань, поки що в якості свідка", ‒ зазначив Чижов.

"Свідка чого ‒ незрозуміло. Коли я прийшов додому і ввійшов до Інтернету, виявилося, що моя сторінка на сайті Вконтакті "зламана", і я не можу отримати до неї доступ. Функція відновлення паролю також не працює", ‒ додав він.

Окрім того, 31 грудня міліціонери затримали одного із активістів Донецького Євромайдану художника Євгена Насадюка.

Примусово доставили до Куйбишевського райвідділку, мотивуючи це тим, що отримали заяву про розбещення неповнолітньої від сусідів.

Заборонили користуватися мобільним телефоном з огляду на те, що Євген може "попередити своїх спільників". На допиті стверджували, що нібито мають якесь порнографічне відео.

Того ж дня рідні подзвонили сусідам, які за словами міліції подали цю заяву.

Останні сказали, що до них вдень і справді приїздили міліціонери. Правоохоронці шукали дівчину, яка нібито проживає тут та яку було розбещено. Тож хто насправді писав заяву не відомо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Тож хто насправді писав заяву не відомо." от і вся правда...
Тра з мусорами щось рєшть;)
Відповісти
зрозуміло, чого ти на мусарів така лиха!!!
Відповісти
НІК відповідає особі.
Відповісти
Майдан - найбільша помилка України.
Відповісти
Це ти - найбільша помилка природи!
Відповісти
Це ти - найбільша помилка природи!
Відповісти
На майдані всі збоченці... Тільки щось Портникова не видно...
Відповісти
""" На Майдане ветер свищет, Слава Богу, - не мороз. Кто-то вшей подмышкой ищет, А кого пробил понос. Кто то слушает Руслану, "Подпалится? Или нет?" Ну? а кто-то, очень пьяный, другу делает ми*ет. На трибуне Сеня -кролик Говорит про произвол. Ну? а Югик-алкоголик Лупит Таню Черновол. Рядом Портников Виталий, Всех зовет в свой кабинет На проверку гениталий -, Гейвропеец, или нет? Тягнибок в Днепре купает кляту морду Москаля. Тот брыкается, рыдает,-"Депутат "Удара" я!" А сейчас на нашу сцену Влез боксер-тяжеловес. Помолчал минуток сорок, Крикнул "Хайль!" и снова слез. В общем, - тут у нас не скучно , Приезжай на Новый Год! Поспиваем "гимн" мы звучно. Мы ж хохлы - чудной народ."""
Відповісти
Вся ця не прихована, відверта і цинічна агресія Януковича-Путіна: бандитські напади і побиття активістів та нардепів, підпали авто, переслідування, залякування, арешти, бесчинства ДАІшників, саботаж КМДА і т.д. - це ознака їхнього страху і паніки! Вони - не адекватні! Сцять! Так діють тільки справжні боягузи, злочинці, що не здатні реально оцінювати ситуацію, що склалася в країні. Вони розуміють, що їхній крах неминучий і він наближається, це лише питання часу. Тому, під страхом внутрішніх репресій, кремлівська хунта в Україні змушує підллеглих виконувати злочинні накази і доручення по адміністративінй лінії, на всіх рівнях. Для владних бандитів зрозуміло, що Майдан надовго і вони з різних сторін, усілякими ганебними засобами та брудними технологіями намагаються нас знищити.

Питання в одному: втримаємось чи ні? Переконаний - так! Розумієте, дуже класно сидіти в неті і строчити пасквілі про бездіяльність Майдану, опозиції і т.д. А коли питаєш в чому бездіяльність? Які пропозиції? Брати зброю, штурмувати, захоплювати, бити? Коли, на Новий рік, на Різдво? А чи багато людей піде на такий безглуздий і відверто провокативний заклик? І чи буде на фініші від цього користь... Не думаю. То що, це вихід? Звичайно, ні. Бо будь-яка боротьба ефективна тоді коли набуває системного, а не хаотичного підгрунтя.

Повірте, Янукович і Путін, були б дуже щасливі, якби ми, щось знову "штурманули". Зважаючи на свята, на погоду і все інше вони мали б чудовий привід застсувати силу і розігнати Майдан. Ще й усьому світу показати "агресивний євромайдан", що діє силовим методом. Але - ні, не піддаємося. Ми стоїмо. Важко, зі страшними перепонами, зі страшним протистоянням і провокаціями з боку влади, але стоїмо. І в цьому наша сила. Звичайно, я як і всі громадяни України, іноді ледь стримую емоції, роздирає лють і ненависть до цієї банди кримінальних покидьків, брехунів і злодіїв, але я розумію, що сьогодні емоції - завтра поразка. Подобається це комусь чи ні, але наша сила - це мирна акція, що підтримується цілим світом. Повторюю, жорстка, динамічна, але мирна. Ми не один раз демонстрували, що можемо діяти точечно і ефективно. Будемо так і надалі, крок за кроком. Один за одного і в результаті ми переможемо, обов,язково.
Вони нас хочуть взяти на ізмор, залякати, змусити розійтися, а ми будемо протидіяти адекватно, своїми методами і повірте - наша візьме, не сумнівайтесь.
Скоро Різдво і зстрічаємо його, як і Новий рік, на революційному Майдані.
Останнє. Знаю, що комусь не сидиться, дуже хочеться драйву... Розумію, сам такий)). Але... Варто почекати, сподіваюся, що після свят запропонуємо нову стратегію і певний план дій. Головне - ніякого розпачу, зневіри і паніки. Все буде добре! Слава Україні!
Відповісти
Скоро воші заїдять вас...
Відповісти
Яник! Азіров! чули? Скоро воші заїдять вас
Відповісти
Шо ж так уныло? Недокомсомолец, когда свежий креатив появится?
Відповісти
не суди по собі!
Відповісти
Петух закукарекал!
Відповісти
...звинувачувати всіх в тому,шо вони ГОТУВАЛИ ЗАМАХ НА ЙОСИПА СТАЛІНА та АДОЛЬФА ГІТЛЕРА...ГАНЬБА ТАКІЙ владі!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Майданівським активістам «шиють» порнографію
04 січень, 2014, 17:53