Українець збирається провести все життя на Марсі. ВІДЕО

Українець збирається провести все життя на Марсі. ВІДЕО
Для участі в безповоротному польоті на Марс відібрали два десятки українців, серед яких ‒ і 23-річний пілот Іоанн Ткаченко.

Міжнародний приватний проект із двохсот тисяч охочих відібрав тисячу сміливців, які готові відправитися на Червону планету – назавжди, без повернення на рідну планету, ‒ пише ТСН.

Іоанн Ткаченко вже давно мріє відвідати Червону планету. На 16-річчя йому подарували годинник космонавта Олександра Сереброва і з того часу парубок хоче ще раз відвезти його у космос.

«Цей годинник був у космосі, і я хочу звозити його туди сам. Я хочу бути одним з тих людей, які ступлять ще хоча б один раз на небесне тіло окрім Землі чи Місяця», ‒ розповів свою історію учасник проекту.

З 200 тисяч претендентів Іоанна відібрали в наступний тур. Далі буде медкомісія, тести та співбесіда. Якщо все складеться добре, Іоанн відправиться на загадкову Червону планету назавжди – аби зробити проект дешевшим, його засновники вирішили не повертати людей назад.

«Це не буде легко… Що мама скаже? Вона ще не знає, я батькам не казав», ‒ поділився своїми думками з журналістами Іоанн.

Всього мандрівка із Землі до Марса триватиме 7 місяців. У першій експедиції буде лише четверо переселенців ‒ два чоловіки та дві жінки. Вони житимуть у привезених модулях та намагатимуться побудувати теплицю, аби вирощувати овочі та фрукти, та вивчатимуть планету.

У той же час ні в центральній обсерваторії, ні на кафедрі астрономії та фізики космосу говорити на цю тему відмовляються. Експерти переконують, що це не гуманно, адже люди будуть змушені постійно ховатися у глибоких печерах від радіації і дослідити Марс не зможуть.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
видно шо молодий дурний,....

то наверно баба кинула
Відповісти
то він від Яника валить)
Відповісти
Останні новини
Українець збирається провести все життя на Марсі. ВІДЕО
05 січень, 2014, 09:24