Лучанам передали Вифлиємський вогонь миру. ФОТО. ВІДЕО

Лучанам передали Вифлиємський вогонь миру. ФОТО. ВІДЕО
Напередодні Різдва пластуни символічно передали громаді Луцька вогонь з місця народження Ісуса Христа. Акція відбулася у центрі міста на сцені Євромайдану в неділю, 5 січня.

Голова обласного осередку Пласту Олег Лапковський розповів, що вогонь з Вифлиєму скаути передають по всьому світу вже багато років. Українські пластуни долучилися до цієї акції понад 20 років тому. Цьогоріч вони пластуни отримали від польських колег - харцерів.

"Це символ теплоти, злагоди, надії для всіх людей, ми хочемо, щоб у Різдвяний вечір він горів у кожній оселі", - зазначив Лапковський.

Пластуни виконали на сцені Євромайдану традиційну "Пісню Вифлиємського вогню", що завжди супроводжує церемонію передачі святині.


Представник Української православної церкви Київського патріархату отець Роман розповів, що Вифлиємський вогонь є одним із важливих символів Різдва.

"Оцей вогонь, хай він горить в цих лампадах і в наших серцях вогнем віри в Різдво Христове, в наше спасіння", - побажав лучанам отець Роман.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пласт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D1%84%D0%BB%D0%B5%D1%94%D0%BC
Відповісти
Редакторе, здається, що лучанам Вифлиємський вогонь передали ще у 2013 році перед католицьким Різдвом.
Відповісти
Щороку пластуни передають Вифлеємський вогонь в Римо-Католицькому костелі перед католицьким Різдвом, потім напередодні Православного Різдва вогонь передається в Соборі, а цього року була нагода передати його і всій громаді, хто не отримав його в храмах.
Відповісти
Вірно, тому й слід писати "Православним лучанам передали... ", бо виходить, що луцькі католики, які отримали вогонь - не лучани? До речі, вогонь ще до Нового року могли отримати усі лучани, без огляду на віросповідання
Відповісти
ВифлЕємський все ж таки.
Відповісти
Останні новини
Лучанам передали Вифлиємський вогонь миру. ФОТО. ВІДЕО
05 січень, 2014, 17:45