Волиняни скаржаться на умови праці на німецькому заводі

Волиняни скаржаться на умови праці на німецькому заводі
Працівники підприємства ТзОВ «Хан-Електробау Україна», що знаходиться у Нововолинську, нарікають на складні умови праці, травматизм, випадки несплати за роботу в нічний чи святковий час, а також на скорочення персоналу.

На ТзОВ «Хан-Електробау Україна», заснованому в 2003 році, виготовляють малопотужні трансформатори та інші електротехнічні компоненти, – пише Нововолинськ Діловий.

На підприємстві працюють приблизно 300 людей у три зміни. Переважна більшість колективу – жінки. Середня зарплата на підприємстві – 1500 гривень. Трохи більше отримує майстер – від 2000 гривень.

«Такі гроші складно назвати європейськими зарплатами. Але ж інвестор і прийшов до України за дешевою робочою силою», – йдеться у публікації.

Працівники нарікають не лише на низькі зарплати, але й на умови праці на підприємстві.

Люди задіяні у процесах спаювання та склеювання, тож часто страждають від негативного впливу побічних продуктів виробництва. Працівники нарікають, що не завжди вентиляційна система дає раду шкідливим випарам. Іноді доводиться відчиняти вікна, що часто спричиняє холодні протяги і призводить до захворювань працівників.

Керівник підприємства Віктор Мельник запевняє, що всі робочі місця атестувала відповідна комісія, а за шкідливі умови праці люди отримують відповідні компенсації у вигляді молока.
Утім, працівники стверджують: карета швидкої допомоги виїжджає на «Хан-Електробау» щотижня, а то й частіше. Цю інформацію підтвердило і керівництво підприємства, зазначивши, ніби зазвичай причиною екстрених викликів стають перепади артеріального тиску в жінок.

Медичного працівника у штаті підприємства немає. Натомість у кожного майстра є аптечка.

Щодо випадків травматизму на виробництві керівництво підприємства зізнається, що раз чи двічі на рік таке трапляється. Здебільшого працівники «Хану» дістають ушкодження рук, пальців чи кисті. Офіційна причина – неуважність на робочому місці.

За інформацією видання, нещодавно з «Хан-Електробау» звільнили 16 осіб. Офіційна причина – спад попиту на продукцію підприємства.

Однак, керівництво заводу обіцяло після придбання земельної ділянки – а це 2,5 гектара землі – збільшити кількість працюючих на 150 чоловік, а за 5 років довести їх число до 1000 осіб.

Пізніше 16 скорочених посад знову «заповнили». Зі слів заступника міського голови Володимира Рожелюка, це звичайна плинність кадрів. Натомість керівник підприємства заявляв про скорочення працівників через зменшення обсягу замовлень на продукцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Культурненький такий барак - чимось нагадує охайні бараки з квітниками в Аушвіці.
Відповісти
розраховували? Невже не знали, що ви білі негри із джунглів Європи?
Відповісти
А шо такое? Єто єуропа,, шо вам не так??
Відповісти
От "майдана" до "Майданека" - не так уж и далеко.

"Европейская" судьба доверчивых и трудолюбивых УКРАИНЦЕВ - быть рабами и проститутками, о чём как-то стесняются и не рассказывают не этнические украинцы с тройными гражданствами - Кличко-Этинзоны и Моисеня "Яценюк".
Відповісти
Останні новини
Волиняни скаржаться на умови праці на німецькому заводі
06 січень, 2014, 18:15