«Святі Волині» поїхали до Тернополя. ФОТО

«Святі Волині» поїхали до Тернополя. ФОТО
Експозицію ікон «Святі Волині», написаних під час останнього міжнародного пленеру іконопису, що відбувається влітку у селі Замлиння на Волині, відкрили у Тернополі.

Виставка функціонує у тернопільській мистецькій галереї «Бункермуз», – пише За Збручем.

В експозиції представлена творчість здебільшого молодих художників України та Польщі, які брали участь у третьому міжнародному пленері іконопису, що щороку відбувається на Волині.

Для останнього пленеру художники обрали тему святих, які народилися на Волинській землі або прислужилися розвиткові духовності в цьому регіоні. До таких, зокрема, належать Йов Почаївський, Петро Ратенський, Амфілохій Почаївський, Фадей, Йосафат Кунцевич, Олег Брянський, мученики Пратулина.

Загалом, на виставці представлені роботи двадцяти трьох художників.

Виставка «Святі Волині» вже експонувалася у Луцьку та Львові. А тепер її можуть оглянути й тернополяни. І те, що її презентували у Тернополі, – не випадково.

За словами художника Богдана Ткачика, на Тернопільщині – багато іконописців, серед яких – засновник монументальної школи живопису в Україні та іконописної школи Михайло Бойчук, іконописець Андрій Наконечний.

«На цій виставці можна побачити роботи професора Романа Василика, завідувача кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв, який є вихідцем із Бучацького району», – додав митець.

Окрім ікон професора Романа Василика, на виставці можна оглянути й роботи молодих художників з Тернопільщини. Це художні твори Юрія Бриняка, Віталія Шупляка, Марії Іванюти та Катерини Дмитрів. Виставка «Святі Волині» діятиме у «Бункермузі» до 16 січня.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
маразм
Відповісти
Останні новини
«Святі Волині» поїхали до Тернополя. ФОТО
08 січень, 2014, 09:47