Різдво у луцьких храмах. ФОТО

Різдво у луцьких храмах. ФОТО
Божественну літургію з нагоди Різдва Христового відслужили у найбільших православних храмах Луцька.

Богослужіння 7 січня відбулися у кафедральному соборі Святої Трійці та Свято-Покровському кафедральному храмі, – повідомляють прес-служби Волинських єпархій УПЦ КП та УПЦ МП.

Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ КП з нагоди Різдва Христового очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У різдвяній проповіді владика Михаїл закликав вірян задуматися над тим, що відбулося в їхніх життях протягом року, що минув.

«Ви найдете багато приємних, радісних, щасливих моментів. Знайдете багато того, що надихатиме жити ще один рік не піддатися депресії і зневірі, що все закінчилося. Нічого не закінчилося. Життя продовжується. Життя щасливе, тому що з нами Бог», – зазначив митрополит Михаїл.

Під час богослужіння був присутній і луцький міський голова Микола Романюк. У своєму зверненні мер Луцька побажав лучанам душевного спокою, здійснення амбітних планів і «щоб у нашій країні все було гаразд».





Божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі УПЦ МП очолив архімандрит Аліпій (Сапіга).

Після прочитання Євангелія зі словом проповіді до вірних звернувся протоієрей Валентин Марчук. Він наголосив, що з Різдва Христового розпочалась нова ера в історії людства, яке тисячі років очікувало Спасителя.

Настоятель Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей Георгій Шевчук також зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира.

«Ми дякуємо Богові за Його милості, даровані нам минулого 2013 року, і з молитвою і надією дивимось у наступний 2014-й. Милостивий Господь судив нам жити в дуже відповідальний час. З яким болем дивилися ми й наші віруючі батьки, як іще зовсім недавно, у минулому сторіччі, закривалися і руйнувалися храми, як дітей не пускали на Богослужіння, забороняли їм молитися. Наш час благодатний для відродження віри, відновлення й будівництва храмів. Це нас радує і вселяє надію на добре, християнське майбутнє нашого народу», – йдеться, зокрема, у зверненні.

Протоієрей Валентин Марчук також зачитав і Різдвяне послання керуючого єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Різдво у луцьких храмах. ФОТО
08 січень, 2014, 10:34