Слідство у стилі «тяп-ляп»: податківці наїхали на фірму, «забувши» зробити перевірку у себе

Слідство у стилі «тяп-ляп»: податківці наїхали на фірму, «забувши» зробити перевірку у себе
Слідчі Головного управління Міндоходів на Волині, перевіряючи діяльність підприємства «Тріада», діють вкрай нелогічно і демонструють «політично-замовний» характер своїх дій – вважає директор підприємства «Тріада» Олена Леонова.

Про це йдеться у матеріалі Антона Бугайчука «Наїзд на бізнес євромайданівців – чесна робота податківців чи «примушування до миру»?

Керівник «Тріади» Олена Леонова – дружина одного з оранізаторів Євромайдану у Луцьку Володимира Пащенка.

Нагадаємо, податківці перевіряють підприємство, яке надає брокерські (посередницькі) послуги в операціях з розмитнення товарів. Податківці стверджують: до них поступила заява від «директора одного з волинських ТзОВ», у якій йдеться, що на «Тріаді» «організували схему ухилення від сплати податків і митних платежів».

За цією заявою порушили кримінальне провадження і стали вимагати у «Тріади» надати податківцям всі первинні фінансово-господарські документи, які свідчать про проведення протягом 2012-2013 років фінансово-господарських операцій.

Керівник ПП "Тріада" Олена Леонова каже, що здивована такими діями слідчих. Адже сьогодні Митна служба входить у склад Міністерства доходів і зборів. Відтак, слідчим Міністерства було б набагато логічніше і простіше дослідити обставини справи, звернувшись на митницю і з’ясувавши, яка брокерська компанія обслуговувала фірми, через які, за твердженням слідчих, могла бути організована «схема ухилення від сплати податків»

«І якби вони це зробили, то побачили б: ПП «Тріада» жодному із зазначених підприємств ніколи не надавала послуги з митного оформлення! Тоді про яку «схему ухилення від сплати податків і митних платежів, організовану «Тріадою» можна говорити?!» - дивується Леонова.

Очевидно, слідчі просто «виконують замовлення» і сподіваються залякати керівника підприємства ще на етапі «дослідження». Інакше пояснити абсолютно фіктивну справу, що не має жодних шансів на доведення, не можна, вважає Олена Леонова.

Вона додає: існують й інші обставини, які вказують на намагання податківців не докопатися до правди, а всього лиш залякати.

Наприклад, податківці вирішили витребувати документи в усіх підприємств, з якими «Тріада» протягом 2012-2013 років здійснювала фінансово-господарські операції. Наприклад, купувала канцелярське обладнання.

Яким чином чеки на купівлю скріпок допоможуть розкрити «схему ухиляння від сплати податків» - для Олени Леонової незрозуміло. Втім вона переконана: дії податківців однозначно створюють напруження і заважають бізнесу. «А більшого вони й не прагнуть досягти», - припускає керівник «Тріади».

Читати повністю матеріал «Наїзд на бізнес євромайданівців – чесна робота податківців чи «примушування до миру»?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Статус коментування: премодерація для всіх

Ну звичайно, це ж Пащенко)
Відповісти
Христос народився!
Ну зазвичай Пащенку пофіг
Проте тут інше: тут в заручники банда вирішила взяти дружину і дітей. А це вже тероризм. Тому вибачайте за коментарі
Відповісти
договорився пащенко. єврошнтегратор!!! перш ніж бігати з рупором, треба було в столяра спитати як воно, коли жопа!!
Відповісти
Любишь кататься - люби и саночки возить!
Відповісти
Останні новини
Слідство у стилі «тяп-ляп»: податківці наїхали на фірму, «забувши» зробити перевірку у себе
08 січень, 2014, 12:55