Лучани не хочуть передплачувати пресу через поштові скриньки

Лучани не хочуть передплачувати пресу через поштові скриньки
Усе більше лучан воліють купувати пресу вроздріб на вуличних розкладках, аніж її передплачувати – читачі скаржаться, що їхні газети крадуть зі зламаних поштових скриньок.

Як пише Сім’я і дім, передплатники масово скаржаться редакціям газет на занедбані абонентські скриньки, із яких зникає преса. Газети й журнали подорожчали - деякі видання коштують до 25 грн. Тому читачі не хочуть намарно викидати гроші. Притім лучани не можуть знайти винних, бо таке враження, ніби за скриньками нікому наглядати.

Згідно зі статтею 23 закону «Про поштовий зв'язок», «придбання, установка та утримання в належному стані абонентських шаф (абонентських поштових скриньок) здійснюється власниками житлових та адміністративних будинків».

Щоб з’ясувати, хто насправді є доглядачами поштових шафок, журналісти звернулися до комунальників. У одному з міських житлово-комунальному підприємстві кажуть, що скриньками завідують поштарі. Хоча ремонтники не цураються дрібної роботи, скажімо, пофарбувати скриньки.

Натомість, у поштамт-центрі відділення зв’язку стверджують, що держпідприємство «Укрпошта» надає таку послугу, як встановлення поштової шафи. Купівля та оплата встановлення здійснюється за рахунок замовника. Щодо захисту та ремонту скриньок – питання відкрите. А щоб не крали пошту, радять замінити старі шафки на нові, надійніші.

«Окрім звичайних скриньок, у продажі є антивандальні. Ціни між ним відчутні – звичайна обійдеться у 306 гривень. Антивандальна – у 573», - розповіли на пошті.

Найдорожча скринька – аж на 8 відділень – коштує 735 грн. Щоб замінити шафу, потрібно написати заяву на відділення зв’язку «Укрпошти». І протягом двох тижнів її встановлять.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани не хочуть передплачувати пресу через поштові скриньки
08 березень, 2012, 13:41