У Ковелі - рекордна виставка. ФОТО

У Ковелі - рекордна виставка. ФОТО
У Ковелі відкрилася ХІХ виставка дитячих малюнків «Зимовий калейдоскоп»,в якій взяло участь 258 дітей.

Для організаторів заходу – це рекордна цифра, - пише Слово Волині.

Для порівняння: торік свої роботи на конкурс представило 192 дитини віком до 15 років. Вітали шаленими оплесками новоприбулих, серед яких вихованці гуртка малярства «Взір» Люблинецького НВК «ЗОШ інтернат-ліцей», студії образотворчого мистецтва «Пікассо».

За словами голови журі директора Ковельської дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука Олени Цьомик, відібрати кращі роботи з кращих було досить важко. Їм довелося різноформатні малюнки розкладати в кількох кімнатах художньої школи, адже в одній все не поміщалося, і до пізньої ночі розглядати та вивчати кожен із них. Таким чином, сімом членам журі неймовірними зусиллями, адже всі роботи були доволі цікавими, вдалося відібрати для виставки 423 малюнки (торік було 300) та представити до нагородження 65 талановитих учасників.

Однак, спершу, голова журі відзначила подяками оргкомітету численних меценатів конкурсу «Зимовий калейдоскоп», серед яких і благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині». До речі, в рамках новорічної акції фонд поклав під ялинку кожному вихованцю дитсадочка, початкової школи, а також дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування, які проживають на території 21 округу, солодкі подарунки. З різдвяними смаколиками він завітав і на свято до юних художників.

Переможці конкурсу визначали в трьох номінаціях у залежності від віку учасника і окремо нагороджували кращих у категорії «Декоративно-прикладне мистецтво».

Отож дипломи та подарунки від численних спонсорів отримали Маргарита Сахарук, Марина Боярчук, Ліза Глущук, Аліна Гейко, Ольга Кузьмінець, Назар Романюк, Катерина Кравчик, Вікторія Падун, Катерина Танташова, Ілля Веремчук, Микола Ничіпко, Олександра Шиц та Анастасія Сохацька. Також велика когорта талановитих юних майстрів пензля була відзначена у номінаціях «За активну участь» та «За високий рівень виконання». Окремими подарунками авторів робіт вшанували громадський діяч Наталія Дуброва та голова Волинського обласного благодійного фонду «Майбутнє Волині» Сергій Дружинович.

Варто відзначити, що найактивнішими учасниками цьогорічного міськрайонного конкурсу «Зимовий калейдоскоп» стали вихованці керівника відділення образотворчого мистецтва Люблинецької дитячої школи мистецтв Людмили Грицюк. Вони й здобули найбільше призових місць.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.