Головний рятувальник задоволений тим, як ліквідували пожежу на харківському заводі

Головний рятувальник задоволений тим, як ліквідували пожежу на харківському заводі
Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських вважає, що пожежу на території ПАТ «Хартрон» ліквідували оперативно і професійно.

Болотських розповів, що всього в гасінні пожежі задіяли 20 одиниць техніки та 112 людей особового складу, ‒ пише видання Insider з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Абсолютно чітко, професійно і якісно – і це не тільки моя думка, а й правоохоронців, які почали розслідування», – заявив він під час брифінгу 9 січня в Києві.

За його словами, всі оперативні й рятувальні служби через 6 хвилин після виклику прибули – це група з п’яти одиниць техніки. «Тим самим вони перевищили норматив прибуття і внаслідок правильних професійних дій було врятовано 22 людини», – сказав Болотських.

«Нарощування сил і засобів ішло згідно з затвердженим алгоритмом, рішення приймалися з нарощування грамотно і своєчасно», – переконаний він.

На його думку, обсяг поширення пожежі був мінімальним, а локалізація пожежі сталася вже через годину після прибуття першої бригади. Водночас в інтернеті зявилося відео очевидців пожежі в Харкові, на якому чітко видно, що рятувальники не могли дістатися до вікон четвертого поверху будівлі через замалі драбини. Внаслідок цього частина людей повисла з вікон фабрики, а двоє з них зірвалися й розбилися на смерть.

Відповідаючи на зауваження журналістів, що уникнути смертей при пожежі можна було, використовуючи брезентові тенти, Болотських заявив, що такі спецзасоби не є частиною озброєння рятувальників і не використовуються ще з радянських часів.

Крім того, головний рятувальник країни нагадав, що на сьогодні існує дві версії причин пожежі: порушення правил техніки безпеки та людський фактор. За його словами, під час візуального обстеження місця пожежі виявили ємності з легкозаймистими матеріалами. «Є питання щодо евакуаційного виходу», – додав він.

Нагадаємо, пожежа в будівлі на Харківській ювелірній фабриці розпочалася 8 січня близько 11:30. О 12:40, за даними ДСНС, пожежу локалізовано, о 14:10 – ліквідовано. Рятувальникам вдалося вивести з будівлі 22 людей, восьмеро загинуло, семеро постраждало.

За інформацією прокуратури, у момент пожежі на робочому місці перебувало близько 200 осіб. Вогнем пошкоджено четвертий і п’ятий поверхи будівлі на площі 250 кв. м.

За фактом пожежі на Харківській ювелірній фабриці на території ПАТ «Хартрон» відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 КК (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...на ШИБЕНЕЦЮ Мішу Болотських...
Відповісти
Ти брехун, а не головний рятувальник. А щоб ти казав якби сам опинився у тій будівлі на 4 поверсі? Стрибав би і розбився?
звиклі до крадіжок грошей ви розвалили всю пожежну систему. Це відео наглядно доводить мою правоту.
Відповісти
Гепу і цього говоруна Болотських до відповіді, в суд і на нари!
Відповісти
В другой стране люди, попавшие в подобную ситуацию, могли бы выжить, но в Украине деньги, которые могли бы быть потрачены на новые пожарные машины и тенты, уходят на вертолеты для Януковича, откаты на тендерах, празднование годовщины Стахановского движения или тратятся на лавочки для харьковского метро по цене “Ланоса”.
Відповісти
Коли трапився нещасний випадок в торговому центрі в Латвії, премєр подав у відставку, а наші боягузи-міністри ще й хваляться оперативністю і професіоналізмом, що зовсім недоречно, зважаючи на кількість людських жертв. І обіцяними 100 тисяч хіба можна відкупитися, коли родини втратили найдорожчих людей...
Відповісти
http://glavcom.ua/articles/16650.html
Відповісти
Мені здається, ми знову шукаємо стрілочників: не пожежні інспектори повинні відповідати за НП на підприємстві, а власник повинен зробити бізнес прибутковим, а робочі місця безпечними. Рятувальники діяли оперативно, виходячи з можливостей і згідно наказів. І чому усі мовчать про себе - протипожежні правила добре знаємо?, способи допомоги і самодопомоги пригадували з часів школи? дотримуємось на роботі і у себе вдома?
Відповісти
Останні новини
Головний рятувальник задоволений тим, як ліквідували пожежу на харківському заводі
09 січень, 2014, 13:26