Начальник луцьких медиків заявив, що пишається їх роботою

Начальник луцьких медиків заявив, що пишається їх роботою
Лучани можуть пишатися своїм містом завдяки хорошій медицині, позитивному приросту населення та непоганій екології, вважає начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель (на фото).

Про це Кошель говорив на прес-конференції щодо медичної реформи у четвер, 9 січня.

«В місті Луцьку ми (медики, - ред.) тільки покращили роботу за рахунок наближення до людей... я пишаюсь нашими показниками взагалі. Територіальна громада може пишатися нашим містом комфортними умовами проживання і екологією досить непоганою, хорошою позитивною аурою в місті, іміджем», - зазначив Кошель.

Також головний медик Луцька розповів, що в місті вже 10 років тримається позитивний приріст населення: «В нас вже 5 % природний приріст, який тримається з 2003 року.

За його словами, смертність у місті нижча від обласного та всеукраїнського показника: «Смертність у нас (в Луцьку, - ред.) десь на рівні 9,5% на тисячу людей по області це показник приблизно 14%, по Україні іде приблизно 16%».

Водночас Федір Кошель заявив, що держава значно недофінансовує медицину. «Державна частка близько 57%. Інше мусять доплачувати люди… система працює злагоджено незважаючи на ті кошти які держава недостатньо виділяє», - пояснив чиновник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Природній приріст населення вираховується за таким принципом: показник народжуваності (на 1000 населення) за 9 місяців у місті Луцьку становив 14,29; показник смертності (на 1000 населення) за 9 місяців у місті Луцьку становив 9,15; природний приріст вираховується як різниці між цими показниками (в місті Луцьку за 9 місяців 2013 року він становив +5,14). Не процентів!
Відповісти
Показник смертності (на 1000 населення) за 9 місяців у місті Луцьку становив 9,15, в області 13,05. Це не проценти, це проміллє.
Відповісти
про яку якість говориться? про який приріст? про яку доплату в 43%? мій маленький син (7 років) попав в інфекційну лікарню. поставили діагноз "вогнещеве запалення легких", і як почали лікувати... антибіотиками. оплачувати їхню вартість змушена була повністю, всі 100%. купувала навіть одноразеві рукавички, мило для рук, полотенечка. ті, хто стикався з нашими лікарнями знають, про який "списочок" я говорю. наші медики, з їхньою "хорошою" роботою лікували два тижні. доки не заболів животик. "світила" медицини зробили "розумний" висновок, що не те щось з'їв і вкололи "но-шпу". без всяких аналізів, рентгенологи фігові. коли болі не припинились, наважились визвати (нарешті розумне рішення!!!) хірурга, який встановив діагноз "перетоніт", по народному- лопнув апендецит!!! різко дитину забрали в реанімаційне відділення дитячої лікарні, а після певних ,(після лікування в інфекційному відділенні конче потрібних) маніпуляцій відправили на операцію. дякую лише лікарю, завідуючому відділенню, за так званний "легкий зляк". він зробив все професійно. я навть боюсь, чим могла закінчитись така ось "хороша робота" наших недолікарів.
саме головне в цій ситуації це те, що діагноз з самого початку був хибним. всі аналізи вказували на апендицит ще при поступленні.
методом нойпростіших математичних підрахунків не важко порахувати: кількість лікарів реанімаційного відділення додати лікарів стаціонару інфекційної лікарні, які "лікували" дитину=приблизно 7-8 людей. і на цю кількість припав лише 1 дійсно ЛІКАР. я думаю, що не важко пірахувати процент лікарів проти "нелікарів", культурно висловлюючись.
я прошу вибачення ЛІКАРІВ за таке негативне ставлення, але накипіло. не перший раз стикаюсь з тим, коли дибілко очолює відділення, да і дитину мені не повернули після такого ось лікування в інфекційній.
Відповісти
Останні новини
Начальник луцьких медиків заявив, що пишається їх роботою
09 січень, 2014, 13:52