У Ковельській колонії хочуть збудувати храм

У Ковельській колонії хочуть збудувати храм
У Ковельській дитячій виховній колонії можуть збудувати православну капличку.

Про це йшлося 6 березня під час підписання угоди між Державною пенітенціарною службою України у Волинській області та Волинською єпархією Української православної церкви.

Процес виправлення засуджених неможливий без каяття осіб, що вчинили злочин, в дусі християнської моралі, а організація виправного впливу на засуджених сьогодні неможлива без участі релігійних організацій, - заявив заступник начальника управління пенітенціарної служби України у Волинській області Юрій Безушкевич.

Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт повідомив, що за статистикою, четверо з п’яти засуджених сповідують православ’я та є прихильниками Української Православної Церкви.

Владика Ніфонт поінформував, що для задоволення релігійних потреб засуджених в Цуманській виправній колонії діє храм на честь святителя Миколая чудотворця, в Маневицькій колонії, Ковельській виховній колонії та Луцькому слідчому ізоляторі є молитовні кімнати. У виправних закладах діють також невеликі релігійні бібліотеки, священики здійснюють релігійні обряди, регулярно проводять богослужіння, читаються проповіді, проводять обряди хрещення, вінчання й сповіді.

«Підписання двосторонньої угоди про співпрацю між ДПтСУ у Волинській області та Волинською Єпархією УПЦ передбачає проведення систематичних заходів із ув’язненими та засудженими, а також ознайомлення із Святим Письмом, діючими релігійними бібліотеками», -повідомив начальник управління пенітенціарної служби України у Волинській області Олександр Герасимчук.

В перспективі ж – будівництво каплички в Ковельській дитячій виховній колонії. Управління створить усіх належні умови, аби священики змогли безперешкодно відвідувати увязнених для проведення релігійних обрядів, богослужінь, профілактичних заходів» - наголосив Олександр Герасимчук.

Довідка

Угода між ДПтСУ та Волинською єпархією УПЦ діяла і раніше, тепер її тільки «поновили» - через те, що управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області реорганізувалося в управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області. Окрім того, з 18 липня 2011 року управління очолив полковник внутрішньої служби Олександр Герасимчук

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковельській колонії хочуть збудувати храм
09 березень, 2012, 09:51