Синоптики пояснили, чому в Україні нетипова зима. ВІДЕО

Синоптики пояснили, чому в Україні нетипова зима. ВІДЕО
Синоптики розповіли, чому в Україні й досі аномально тепла зима та коли почнуться холоди.

Метеоролог Наталка Діденко каже, що кожного року у кожній країні відбуваються якісь аномальні явища, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наприклад, аномально теплою погода була у Києві у 2005 році.

Синоптики пояснюють, що теперішнє потепління є природнім. Зараз на погоду в Україні впливає тепле повітря Атлантичного океану. Крім циклонів, основною причиною стрімких змін погоди в усьому світі є сонячна активність.

Експерти запевняють, що в останні десятиліття сонячна активність справді зменшилася. Російські та японські вчені вже охрестили новий період як Льодовиковий.

Науковий співробітник відділу фізики Сонця головної астрономічної ОБС Сергій Осипов пояснив, що якщо і далі буде падати сонячна активність, то зменшиться кількість плям на Сонці, тому є загроза того, що буде похолодання.

Зниження сонячної активності призводить до меншого нагрівання землі, посилюється хмарність, що не пропускає тепло на землю. Тому почне відновлюватися льодовиковий покрив і Північного, і Південного полюсів.



Насправді ж такі льодовикові періоди бувають раз на 100 тисяч років. І тому точно сказати, коли саме Земля замерзне знову, не можна.

Найближчі ж прогнози показують, що зима все-таки не омине й Україну.

Метеоролог Наталка Діденко розповіла, що 13 січня поступово починається похолодання, тобто на Старий новий рік до нас прийде зима.

Температура знизиться до 5-7 градусів нижче нуля. На Василя та Маланку українці зможуть потішитися морозним повітрям та снігом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та ну на той сніг, я вже привик
Відповісти
Останні новини
Синоптики пояснили, чому в Україні нетипова зима. ВІДЕО
10 січень, 2014, 07:30