Лучани кажуть, що їхній будинок може обвалитися. ВІДЕО

Лучани кажуть, що їхній будинок може обвалитися. ВІДЕО
Мешканці луцької двоповерхівки скаржаться на бездіяльність влади, мовляв, їхній будинок руйнується, а в мерії нічого не роблять.

Про проблемну будівлю, що в мікрорайоні Вересневе, писали волинські ЗМІ, однак реакції на це досі жодної. Мешканці так і залишилися з обдертими стінами, дірявим дахом та хиткими сходами сам на сам, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мешканці будинку за адресою Цукрова, 2 що у Луцьку, наполохані. Люди бояться, що їм на голову впаде стеля. За їхніми словами, після зливи у липні, в під’їзді почала сипатись штукатурка.

«Стан горища жахливий, в нас практично як на вулиці видно, так само зараз видно на горищі… Не говорячи про те де мають бути коньки на стиках…. Проломаний шифер, жахливі діри», - розповіла жителька будинку Оксана Ващук.

«Обвалилося, то ми кажемо, приїдьте подивіться, це ж не шутка… Побило б людей, кому воно треба, ви ж знаєте стільки аварій, і ніхто нічого не рішає…», - додала сусідка Валентина Кравчук.

Пенсіонерка Євгенія Довгун бідкається: через дірявий дах ремонт, що був у її квартирі, повністю зіпсований, в помешканні вогкість та поцвілі стіни, а така ситуація, за її словами, чи не у кожній квартирі на другому поверсі.

Люди розповіли: тут косметичний ремонт робили 15 років тому, хоча будівля потребує капітального. Східці у під’їзді у тріщинах, стіни вкриті грибком, скрізь павутина.



Люди писали у ЖКП №2 листи та звернення, телефонували із проханням зарадити їхній ситуації, але все марно. Кажуть, що за ті гроші, які вони щомісяця сплачують за утримування будинку могли б самі все відремонтувати.

Із своєю проблемою люди звернулись навіть до депутатів міської ради. Інформація про їхній будинок озвучили під час останній сесії міськради. Обранці громади проголосували за те, аби з міської казни на ремонт покрівлі виділили кошти.

Та директор другого ЖЕКу Володимир Рижук пояснює, що грошей на капітальний ремонт даху немає. Водночас кажу, що в будинку вже перемуровували цоколь і робили ремонт димовентиляційних каналів.

«В цьому будинку для повного щастя необхідно зробити капітальний ремонт покрівлі… Капітальний ремонт виконується за кошти місцевого бюджету, і це від мене не залежить, а якщо на поточний ремонт будинку за рік можна зібрати 3 тисячі гривень, ну ви розумієте що це не є великі кошти… Тому це трошки малувато, а люди кажуть ми платимо 80 гривень, ну вісімдесят гривень йде по статтях», - розповів він.

Однак мешканці будинку кажуть, що заходять до свого під'їзду не без страху та чекають, коли виконають рішення депутатів міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани кажуть, що їхній будинок може обвалитися. ВІДЕО
10 січень, 2014, 09:35